«L’origen del conflicte està a Catalunya»

Rosa Díez, en una imatge d'arxiuRosa Díez: «l’origen del conflicte està a Catalunya»

La líder d’UPyD vol entrar al Parlament i no descarta que Antonio Robles sigui candidat

La líder d’UPyD, Rosa Díez, ha manifestat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio la seva intenció d’entrar al Parlament, atès que el seu «és un partit nacional que vol tenir presència a totes les parts dels territori» i per què els catalans «tenen dret a decidir». En aquest sentit ha desmentit que tingui cap problema amb Albert Rivera i ha indicat que Antonio Robles té les mateixes possibilitats de ser el candidat de la formació que qualsevol altre, atès que aquest s’escolleix mitjançant primàries.

[Pots escoltar l’entrevista punxant aquí]

«El problema d’Espanya no són els nacionalismes, sinó els partits nacionals que es comporten com si fossin nacionalistes», ha assegurat d’altra banda, a més d’afirmar que «no conec cap nacionalista espanyol». Díez considera «evident» que les relacions entre Espanya i Catalunya han empitjorat, perquè «hi ha un discurs molt nacionalista, de batalla permanent i de tensió des de les institucions catalanes». «L’origen del conflicte està a Catalunya», ha sentenciat.

Pel que fa a Montilla, ha manifestat que «un president que li demana als seus ciutadans que s’arrenglerin amb ell per estar en contra d’una sentència que no li agrada és un comportament batasuno, és a dir, treballar des de dins de les institucions contra l’ordre institucional o contra les decisions de les institucions de l’Estat».

e-notícies (13.01.2010)

Sé el primero en comentar en ««L’origen del conflicte està a Catalunya»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »