Michael Moore ataca de nou el capitalisme

Amb el documental ‘Capitalisme: una història d’amor’ qüestiona als EUA l’ètica i la hipocresia del sistema

Text: Redacció – Imatge: Alta Films.- N’ha fet un negoci i, fins i tot, un estil propi. El director Michael Moore torna a la càrrega amb una nova entrega de la seva ‘tasca’ social de denúncia amb ‘Capitalisme: una història d’amor’, inspirada clarament, 20 anys després, en la seva ‘opera prima’, ‘Roger & Me’.
A ‘Capitalisme: una història d’amor’, tornem a veure un Michael Moore que, megàfon en mà, passeja pels carrers dels Estats Units, des dels passadissos del poder a Washington fins a les rodalies de Manhattan, el centre financer del món, per recollir les respostes dels ciutadans davant preguntes on se’ls qüestiona per l’ètica i la hipocresia del sistema capitalista.

Tot plegar resulta força paradoxal, ja que Michael Moore ha fet de tots aquests films de denúncia, com ‘Bowling for Columbine’ (on denuncia la fàcil tinença d’armes), ‘Fahrenheit 9/11 (sobre els afers de l’11-S) o ‘Sicko’ (sobre el sistema sanitari), una important màquina de fer diners, uns diners que a ‘Capitalisme: una història d’amor’ esdevenen l’origen de tots els mals. 

Quin és el preu que paguen els EUA pel seu amor al capitalisme? Moore recull respostes que desprenen frustració, sentiment de ser enganyat, traïcions, mals tractaments… i 14.000 llocs de feina perduts cada dia. El titllaran de demagog, de farsant, de manipulador… però també és cert que poc sovint es pot trobar dins de la societat estatunidenca una veu crítica.

Capitalisme: una història d’amor (Capitalism: A love story)
Estrena: Divendres 8 de gener’10

Director, guionista i productor: Michael Moore
Gènere: Documental
Durada: 126′
País: EUA
Any: 2009

+ info: Web ‘Capitalisme: una història d’amor’

eldebat.cat (8.01.2010)

Sé el primero en comentar en «Michael Moore ataca de nou el capitalisme»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »