MANIFEST sobre l’Impost de Successions i

MANIFEST sobre l’Impost de Successions i Donacions a Catalunya. Els ciutadans agrupats en aquesta iniciativa popular,a través de www.NOsuccessions.org. volem fer palès el nostre rebuig al tracte fiscal que la Generalitat de Catalunya dona a les herències,abusiu en la tarifa,confiscatori en la recaptació i un greuge comparatiu quan el contrastem amb l’aplicació del mateix impost a la majoria de Comunitats Autònomes. NO volem un impost que ens discrimina en front d’altres Comunitats Autònomes,a la majoria de les quals o no es tributa o es gaudeix d’una reducció del 99% sobre la quota a tributar,mentre a Catalunya la única exempció vigent es del 95% del valor de l’habitatge habitual,sota la condició de que no s’ha d’haver residit fora d’ell més dels dos últims anys ni s’ha d’haver llogat,per qualsevol període. NO volem un impost tan abusiu que,per pagar-lo,moltes vegades les families hagin de malvendre part de la herència o hipotecar-la o recórrer a un préstec,si es que ho aconsegueixen. NO volem un impost que produeix desequilibris tributaris entre territoris,de tal magnitud que una herència de peres a fills de 100.000 euros en efectiu tributa a Catalunya 9.688 euros mentre que a València,Madrid o altres comunitats,aquesta tributació es de 103 euros i al País Basc de 0 euros. NO volemun impost que només recau sobre la classe mitja.Els patrimonis empresarials son exempts d’un 95% de la cuota,així com els patrimonis inmobiliaris que es disfressin d’empresa i les grans fortunes poden domiciliar-se en una altra Comunitat per tal d’eludir la càrrega abusiva d’aquets impost a Catalunya,que pot superar amb escreix el 30% del patrimoni heretat. NO admetem que es justifiqui aquest impost equiparant-lo a una adquisició gratuita,donç aixo no succeeix en realitat a la societat catalana,construida a base de l’esforç i l’esltalvi de tota la familia. PER AQUESTES RAONS,FEM una crida a l’Opinió Pública,Entitas Civiques i Partits Polítics per a que recolzin aquesta campanya per tal d’aconseguir a Catalunya la supressió o,alternativament,la reducció d’aquet impost a un nivell suportable,com a mínim un 99% menor que l’actual,tal com es tributa a la majoria de Comunitats Autònomes.

Sé el primero en comentar en «MANIFEST sobre l’Impost de Successions i»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »