Montilla beneeix l’editorial conjunt

José Montilla, President de la GeneralitatRedacció.- El president de la Generalitat, José Montilla, ha “agraït” l’editorial conjunt de 12 diaris catalans en defensa de l’Estatut, com a reacció a una possible sentència adversa del Tribunal Constitucional. Montilla beneeix així la iniciativa dels diaris i, en certa forma, la subscriu des del Govern. Com ha deixat força clar quan diu que se sent “identificat” amb el text de l’editorial.

El president, en breu un comunicat fet públic aquest dijous a la tarda, ha assegurat sentir-se “identificat” amb el contingut de l’editorial, que ha rebut “amb satisfacció” i que qualifica “d’iniciativa històrica”. En aquest sentit, ha “agraït” als 12 diaris la seva iniciativa, “tant pel seu simbolisme, com perquè reflecteix perfectament l’àmplia unitat que hi ha a la societat catalana en la defensa de l’Estatut i de la via institucional per expressar els desitjos i aspiracions del país”.

Montilla ha afirmat, fent seva la lletra i l’esperit de l’editorial que tant ell, particularment, com el Govern, estan “compromesos en la defensa del pacte polític que els catalans han ratificat amb el seu vot”, referint-se a l’Estatut, i que la iniciativa dels 12 diaris “ha suposat un gran suport en la tasca de fer arribar arreu la veu i la voluntat dels ciutadans de Catalunya”.

El comunicat del president culmina una jornada protagonitzada per un reguitzell de reaccions a l’editorial conjunt. Des de la totalitat dels partits del Parlament –tots a favor, excepte PP i Ciutadans– fins al diari ‘El Mundo’, que ha anunciat que ja prepara la seva ‘contraeditorial’. Passant pel president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero –que s’ha mostrat “respectuós amb el text–; el PP estatal –neguitós pel front comú català–; les emissores de ràdio catalanes o l’expresident Jordi Pujol, que ha “felicitat” per email els 12 directors dels 12 diaris.

L’editorial també ha estat aprofitat pel líder de CiU, Artur Mas, per intentar prendre la iniciativa d’una cimera catalana de partits per articular una resposta comuna a la sentència, així com pel secretari d’organització del PSC, José Zaragoza, per recordar-li que aquest paper li correspon al president Montilla.

eldebat.cat (27.11.2009)

Sé el primero en comentar en «Montilla beneeix l’editorial conjunt»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »