El Mundo veu un pas «cap a la independència»

Imatge de l'editorial d'El MundoEl diari considera que els autors de l’editorial conjunt són uns «sectaris»

El diari El Mundo publica aquest divendres un editorial titulat «La dignitat dels espanyols (inclosos almenys 2,7 milions de catalans)», en el qual afirma, analitzant l’editorial conjunt de dotze diaris catalans en defensa de l’Estatut, que en aquest (l’Estatut), «uns veuen un element clau de la identitat de Catalunya i d’altres un esglaó més cap a una futura independència».

Inicialment, el diari, que titula la seva portada «Montilla i els nacionalistes aplaudeixen als seus 12 diaris», diu que «si, per descomptat, és respectable la voluntat dels 1,9 milions de catalans que van votar a favor del nou Estatut fa tres anys, vuit vegades més respectable encara és la voluntat dels 15,7 milions de ciutadans que van votar a tot Espanya a favor de la Constitució el 1978».

Afegeix que «cal recordar que 2,7 milions de catalans van votar llavors a la Constitució, un 50% més que aquests 1,9 milions que van donnar suport a aquest Estatut amb un cens molt més gran. En termes percentuals, el cert és que l’Estatut va obtenir el suport del 36% dels vots sobre el cens electoral de Catalunya, mentre que la Constitució va obtenir un 62% de suport».

Després, indica que «els diaris catalans han optat per fer pinya amb l’Estatut en què uns veuen un element clau de la identitat de Catalunya i d’altres un esglaó més cap a una futura independència». I assenyala que «els autors d’aquest text són tan sectaris que criden retrògrads els que no estan d’acord amb ells».

També assegura que els autors de l’editorial conjunt «diuen que cal respectar els pactes quan ells volen passar per sobre de la Constitució i de la voluntat del conjunt dels espanyols».

e-notícies (27.11.2009)

Sé el primero en comentar en «El Mundo veu un pas «cap a la independència»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »