‘L’origen de les espècies’ de Darwin fa 150 anys

Charles DarwinAgències.- ‘L’origen de les espècies’, l’obra més coneguda de Charles Darwin, compleix aquest dimarts 150 anysi. Resultat de les observacions recollides durant el seu viatge a bord del HMS Beagle entre 1831 i 1836, Darwin va exposar a ‘L’origen de les espècies’ la seva idea de la selecció natural com a base per a la posteriorment denominada Teoria de l’Evolució.

Aquesta obra està considerada com la base de la teoria de l’evolució i de la selecció natural. En un llenguatge directe i col·loquial, Darwin va ser capaç d’explicar de manera senzilla que les espècies canviaven com a resultat d’una necessitat nova, que la lluita per la supervivència eliminava les variacions desfavorables i sobrevivien les més aptes, que el nombre d’individus de cada espècie era més o menys constant, i va explicar, per mitjà de descripcions minucioses, com variaven en tots els aspectes les diferents espècies segons l’entorn.

Coincidint amb l’aniversari, una primera edició de ‘On the Origin of Species’ , que durant anys va estar a la prestatgeria d’un bany, serà subhastada aquesta setmana i es preveu que assoleixi unes 40 o 60.000 lliures (entre 66 i 100.000 dòlars ).

La casa de subhastes Christie’s oferirà el llibre aquest dimarts. La còpia va ser comprada per la família dels actuals propietaris per «uns pocs xílings» a finals de la dècada de 1960 i principis de 1970, va dir la casa de subhastes. Només es van adonar que tenien un exemplar tan valuós quan van reconèixer una foto del llom d’una altra primera edició de l’obra en una mostra sobre Darwin.

A Espanya, el Museu Nacional de Ciències Naturals (CSIC) celebra aquest dimarts una lectura continuada en la qual participaran destacats científics i historiadors, així com el públic en general. Al llarg d’aquest any, en el qual se celebra el bicentenari del naixement d’aquest científic, tant el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) com el Museu Nacional de Ciències Naturals han dut a terme diversos esdeveniments commemorant el treball i la figura de Darwin.

eldebat.cat (24.11.2009)

Sé el primero en comentar en «‘L’origen de les espècies’ de Darwin fa 150 anys»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »