Zapatero avisa al PSC que “les sentències s’acaten sempre”

José Luís Rodríguez ZapateroMontilla alerta que amb una sentència negativa “tothom sortiria perdent”

Redacció.- L’executiva federal del PSOE va fer referència a la sentència pendent sobre l’Estatut català per part del Tribunal Constitucional (TC). Va ser el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, qui va lamentar, després de les darreres informacions sobre les deliberacions al si de l’Alt Tribunal, que una possible sentència adversa posaria els socialistes en una situació molt difícil. El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va contestar que “les sentències s’acaten sempre” i va instar el PSC a respectar la decisió del TC, que va definir com “el cor de la democràcia”, per tal de no debilitar-lo.

El PSC mai ha manifestat que no secundaria la sentència de l’Alt Tribunal però Iceta va lamentar que sigui la primera vegada que l’organisme decideixi sobre un text que ha estat aprovat per referèndum ciutadà. En aquest sentit, el viceprimer secretari dels socialistes catalans va comentar la iniciativa legislativa que ERC ha presentat al Congrés per tal que el TC no pugui pronunciar-se sobre els estatuts d’autonomia.

Tot i el debat sobre el TC i la seva decisió sobre l’Estatut català, Zapatero va instar a no avançar esdeveniments i esperar la resolució del tribunal. D’altra banda, el president de l’Executiu central va celebrar les mesures contra la corrupció proposades pel Govern català per tal d’evitar que es repeteixin casos com el del Palau de la Música o el cas Pretòria.

Montilla, “tothom sortiria perdent”

En la mateixa línia es pronunciava el president de la Generalitat, José Montilla, en una trobada amb representants d’Andalusia, Aragó, la Comunitat Valenciana, Balears i Castella Lleó. Abans de la reunió de treball, Montilla advertia que davant una sentència negativa del TC sobre l’Estatut de Catalunya “tothom sortiria perdent”.

Segons el president de la Generalitat, una sentència adversa seria perjudicial “pel conjunt del sistema i la seva estabilitat” i implicaria un retrocés en la descentralització.

eldebat.cat (17.11.2009)

Sé el primero en comentar en «Zapatero avisa al PSC que “les sentències s’acaten sempre”»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »