José Luis Centella, nou secretari general del PCE

José Luís Centella, nuevo Secretario General del PCEEn substitució de Francisco Frutos

Europa Press.- El Partido Comunista de España (PCE) ha escollit per unanimitat a José Luis Centella com a nou secretari general de l’organització, en substitució a Francisco Frutos. Centella ha advocat per una «esquerra sense complexos» que lluiti per «guanyar la batalla del llenguatge a la dreta» i ha reiterat el seu compromís d’implicar-se en la refundació d’Izquierda Unida.

«No pot parlar de solidaritat Esperanza Aguirre quan fa la política més insolidària. No pot parlar de drets humans la dreta quan els atropella allà on governa», ha afirmat Centella durant el seu discurs en l’última jornada del XVIII Congrés del PCE en la qual s’ha aprovat la candidatura al Comitè Federal del partit, composta per un total de 128 membres, amb 429 vots a favor (85,28%), 72 en blanc (14,31%) i 2 nuls.

Centella, que ha qualificat aquest Congrés com el «Congrés de la mobilització», ha cridat els militants a manifestar-se el proper 12 de desembre a Madrid en un moment en què «l’imperialisme està mostrant la seva cara més cruel». Per això, ha defensat una lluita contra «un imperialisme que ha mostrat les seves debilitats, que ha mostrat que pot ser derrotat quan se li planta cara».

En aquest sentit, Centella ha descartat la necessitat d’acudir a la manifestació de «forma organitzada» perquè aquells que pensaven que el PCE havia desaparegut, se sorprenguin de la quantitat de militants que té un partit «amb present i amb futur».

Així mateix, el nou secretari general ha reiterat el seu compromís d’implicar-se en la refundació d’Izquierda Unida (IU) amb l’objectiu d’acabar amb el «contrasentit» que hi hagi comunistes fora de la coalició, així com que hi hagi comunistes que vulguin afiliar-se i no se’ls deixi. «Anem a deixar-nos la pell per convertir IU en el referent de l’esquerra d’aquest país», ha assegurat. Per això, s’ha compromés que en la pròxima cita electoral tots els comunistes estiguin amb IU, «sense privilegis, però sense que se’ls castigui per això».

D’altra banda, Centella ha defensat una Llei de l’Avortament que «no castigui a les més pobres i no creï desigualtats» i ha manifestat el seu suport a la recuperació de la memòria històrica perquè, segons ell, «un poble sense memòria no té defensa». «Ens volen robar la memòria perquè el poble no tingui referències històriques per al futur», ha argumentat.

eldebat.cat (9.11.2009)

Sé el primero en comentar en «José Luis Centella, nou secretari general del PCE»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »