“Quan es tracta de delictes comesos des del poder, la justícia defensa els interessos dels poderosos”

Carlos Jiménez VillarejoVillarejo: “Quan es tracta de delictes comesos des del poder, la justícia defensa els interessos dels poderosos”

“Quan es reconeixerà que estem davant un delicte de malversació de fons públics?”

Redacció.- L’exfiscal anticorrupció espanyol i exfiscal en cap de Catalunya, Carlos Jiménez Villarejo, ha criticat a El matí de Catalunya Ràdio la instrucció portada a terme en el cas Millet. Villarejo ha “subscrit totalment la posició de la Fiscalia de Catalunya”, “la postura que manté i els fonaments per la sol•licitud de presó provisional sense fiança”. L’exfiscal en cap de Catalunya considera que es confirma que “la Fiscalia està defensant l’interès públic per sobre d’altres interessos” mentre que “la justícia defensa, quan es tracta de delictes comesos des del poder, els interessos dels poderosos perquè és més còmode i crea menys problemes”.

“El clamor social és contra el fet d’haver fet servir el Consorci Palau de la Música i la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música per enriquir-se i contra les sorprenents posicions de la judicatura en aquest cas, de lentitud, dilacions i contra les peticions de la Fiscalia”, explicava Villarejo i concloïa que “les mesures adoptades fins ara són bastant lleugeres tenint en compte la gravetat dels fets”.

Delicte de malversació de fons públics
L’exfiscal en cap de Catalunya ha volgut remarcar que el Consorci del Palau de la Música és “una entitat de dret públic, que està regida per les lleis autonòmiques i es nodreix fonamentalment de recursos públics. El Palau de la Música sense l’aportació del Ministeri de Cultura, de la Generalitat i de l’Ajuntament no podria funcionar”, ha aclarit. “Quan es reconeixerà que estem davant un delicte de malversació de fons públics?” es demanava Villarejo tenint en compte que a la confessió que Fèlix Millet va adreçar al jutge reconeixia que havia perjudicat a l’Administració.

En aquest sentit, Carlos Jiménez Villarejo ha rebatut l’argument de l’advocat de Millet, Pau Molins, que assegurava que, quan els diners públics passen a mans privades, deixen de ser públics. “És un error absolutament d’interpretació del codi penal”, sentenciava l’exfiscal anticorrupció. “El codi penal diu que els particulars que siguin dipositaris de fons públics cometen també delicte de malversació de fons públics”.

De tenir-se en compte aquest fet, la pena a la que podria fer front Millet pujaria fins els vuit anys de presó. “És inconcebible que ningú s’hagi fet càrrec d’aquesta situació. I que a l’acte es continuï parlant d’apropiació indeguda i falsedat documental”, lamentava Villarejo i assegurava que “és sorprenent” que la malversació de fons públics “ no sigui el més rellevant i el principal de tot el que està succeint”.

Per últim, Villarejo també s’ha mostrat sorprès que cap de les persones integrants del consorci i la fundació “s’hagi adonat de res. De l’increment de les retribucions que s’havien produït tant a la fundació com al consorci. En sorprèn que els instruments de control d’aquestes institucions, més la Generalitat, ningú mai s’hagi adonat de res”.

Tot i les crítiques expressades i després d’assegurar que “el corporativisme li sembla lamentable”, Carlos Jiménez Villarejo s’ha mostrat esperançat respecte l’evolució judicial del cas Millet. “Espero que la pressió institucional de la Fiscalia contribueixi a què l’assumpte tiri endavant amb totes les seves dimensions, sense exclusions i estableixi la veritat material”.

eldebat.cat (22.10.2009)

Sé el primero en comentar en «“Quan es tracta de delictes comesos des del poder, la justícia defensa els interessos dels poderosos”»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »