Un informe d’Hisenda diu que Millet va pagar en negre a CDC

Pujol i MasRedacció.- La investigació en marxa sobre el desviament de fons del Palau de la Música catalana apunta, cada cop més, a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Un informe de l’Agència Tributària, citat pel diari El País i inclòs en el sumari del cas indica que la fundació de CDC, la Trias Fargas, es va nodrir, com a mínim l’any 2003 d’aportacions de diner negre procedents del Palau, que llavors presidia l’imputat Felix Millet.

El document, que es enviar a la fiscalia el 2008, recull una sortida de diners en efectiu sense comptabilitzar de 90.151,82 euros, procedents d’un dels comptes de l’Associació Orfeó Català. Curiosament, aquesta va ser la quantitat que la Trias Fargas, vinculada amb CDC, va dir haver rebut en aquell mateix període i que no es va poder jusfic iar amb cap rebut ni factura.

A recordar que quan el nomenat Cas Millet va començar a apuntar al finançament de partits, el segon dirigent més representatiu de CDC, Felip Puig, va admetre que la fundació vinculada amb el seu partit havia rebut entre 1999 i 2008 630.000 euros procedents de la Fundació Orfeó Català. Palau de la Música. En aquell moment va assegurar que les aportacions eren “legals”i vinculades a set convenis firmats amb la fundació del Palau. Un d’aquests convenis es va firmar a finals de 2002 i va implicar una aportació de 90.151,82 euros, que l’entitat va recollir en els seus comptes que va presentar a Justícia el 2003. No obstant, en els expedients que l’entitat va enviar al departament de Justícia la comptabilitat és una altra. Es van incloure 210.151,82 euros en l’exercici de 2002, mentre que l’any 2003 no es va anotar cap aportació del palau. Malgrat tot, fonts del Protectorat de Fundacions han indicat al País que els responsables de la Trias Fargas van decidir anotar l’any 2002 un conveni que es va firmar molt cap a la fi d’aquell any i que calculaven que es cobraria durant el 2003. I de fet, els inspectors d’Hisenda van detectar la sortida d’efectiu fins a juliol de 2003.

Inspecció alerta

El pagament de 90.151,82 euros, que van detectar els inspectors d’Hisenda procedia de l’Associació i va ser una de les operacions que va posar en alerta l’Oficina Nacional d’Investigació del Frau. Segons indica l’informe del sumari, l’oficina va descobrir que es van retirar 200.000 euros en bitllets de 500 euros d’una sucursal de Caixa de Catalunya a més del cobrament de diversos txecs durant el 2003 que sumaven més de 420.000 euros. Entre aquests hi havia els 90.151,82 euros que Millet mai no va poder justificar.

CDC respon

Hores després de publicar-se la infirmació un comunicat, CDC indica que «es ratifica en les explicacions fetes públiques pel secretari general adjunt de la formació, Felip Puig, el passat 2 d’octubre, en el sentit que tots els convenis subscrits per la fundació Catalanista i Demòcrata Trias Fargas amb la fundació Orfeó Català són legals, i els imports corresponents han estat cobrats legalment».

Així mateix, el partit expressa la seva intenció de «ratificar-nos també en el fet que la Fundació Catalanista i Demòcrata Trias Fargas ha donat comptes en el moment que ha estat oportú, d’acord amb la normativa vigent en cada moment, al Departament de Justícia i a l’Agència Tributària». I s’afegeix que «lamentem profundament la malintencionada i equivoca redacció de la notícia publicada a El País».

eldebat.cat (12.10.2009)

Sé el primero en comentar en «Un informe d’Hisenda diu que Millet va pagar en negre a CDC»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »