Millet va aportar diners del Palau per pagar deutes del PI de Colom

Àngel ColomPalau registra una sortida de 25 milions de pessetes i Colom assegura haver-ne rebut 12

Redacció.- L’exdirigent d’ERC i actual membre de CDC, Àngel Colom, va recórrer a Fèlix Millet perquè li donés “un cop de mà” quan es va extingir el Partit Independentista (PI) amb la voluntat d’impulsar “un projecte que tenia entre mans”. Segons informa El Periódico, el llavors president de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música, Fèlix Millet, va desviar fons de l’entitat per cobrir els deutes del PI i ajudar a la conformació de la fundació Espai Catalunya, una entitat cívicopolítica per influir en favor de la independència de Catalunya. Si bé a les comptes del Palau es registren dues sortides de diners per un total de 25 milions de pessetes (150.000 euros), a l’agost i setembre de l’any 2000, Colom només reconeix haver rebut la meitat en un sol xec. Segons el rotatiu, la signatura de Colom apareix a un rebut per valor de 25 milions de pessetes. El polític, per la seva banda, assegura haver signat un rebut però per 12 milions de pessetes. Al concepte del rebut especificava ‘Pedagogia sobre la cultura catalana en la nova immigració’.

“Vaig trucar a diverses portes i algunes d’aquestes persones em van suggerir que parlés amb Millet que llavors era un mecenes”, explicava Colom a El Periódico qui ha dit que sempre va pensar que els diners provenien del patrimoni de Millet i no dels comptes de Palau. Entre els objectius de Colom estava el de conformar la fundació Espai Catalunya. Tot i que no va arribar a constituir-se, va realitzar una presentació pública a la sala annexa del Palau el 29 de gener de 2000. Des de l’ajut prestat per Millet a Colom, aquest assegura que no han tornat a parlar.

La FAES, també al punt de mira
Diversos mitjans també destaquen la relació de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música amb la FAES, impulsada per l’expresident del Govern, José Maria Aznar i amb una branca catalana anomenada Institut Catalunya Futur, de qui és membre Fèlix Millet.

El 2003, el Palau va rebre tres milions d’euros extraordinaris de part del Govern de José Maria Aznar i, segons la carta anònima enviada a Hisenda on es denunciaven les irregularitats del Palau, s’apunta a què la FAES podria haver rebut 600 milions de pessetes (3,6 milions d’euros) per les obres del Petit Palau.

eldebat.cat (1.10.2009)

Sé el primero en comentar en «Millet va aportar diners del Palau per pagar deutes del PI de Colom»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »