Millet guardava a la caixa forta més d’1,8 milions d’euros en bitllets de 500

MilletEl promotor de l’hotel és vocal de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música

Redacció.- La investigació iniciada amb l’escorcoll de les oficines de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música el passat 24 de juliol va comptar també amb el registre d’una caixa forta que el llavors president de l’entitat, Fèlix Millet, tenia a Caixa Catalunya. Els investigadors consideraven que hi podrien trobar documents importants i hi van descobrir 1.831.372 euros en bitllets de 500.

Segons informa El Periódico, era habitual que els gestors del Palau guardessin diners en efectiu a les caixes fortes. De fet, de la caixa que hi havia al Palau hi van desaparèixer 200.000 euros en metàl·lic. D’altra banda, els investigadors també estudien la retirada d’elevades quantitats de diners dels comptes corrents del Palau com els 2,3 milions d’euros de 2003.

L’evolució de la investigació determina que les càmeres de seguretat del Palau van grabar, després del registre dels Mossos, com un ordenança de l’entitat retirava una bossa amb documents que s’haurien dipositat al domicili de l’exdirector administratiu, Jordi Montull. Quan es va tenir coneixement dels fets la fiscalia va demanar al jutge l’emissió d’una ordre de registre del pis de Montull que no es va produir fins el passat 18 de setembre, data en què els suposats documents ja havien desaparegut.

Vocal de la Fundació i promotor de l’Hotel

La promotora encarregada de la construcció d’un hotel en les immediacions del Palau de la Música, Olivia Hotels, és propietat del vocal de la Fundació del Palau, Manuel Valderrama, una vinculació expressament prohibida per la llei de fundacions de l’entitat, segons publica l’Avui. El Palau era propietari de les quatre finques on s’ha de construir l’hotel i va cedir-ne els drets a Olivia Hotels.

El primer projecte de l’Hotel va desfermar les crítiques del veïns que s’hi oposaven a l’enderroc de tres finques modernistes catalogades per l’Ajuntament. Finalment, la proposta, a càrrec de l’arquitecte Òscar Tusquets, es va modificar i es conservaran els tres edificis protegits.

eldebat.cat (25.09.2009)

Sé el primero en comentar en «Millet guardava a la caixa forta més d’1,8 milions d’euros en bitllets de 500»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »