No tota la culpa és d’Espanya

Salvador Sostres, entre el seu editor, Quim Torra, i el líder del sector crític d'Unió Joan Capdevila, durant la presentació del llibre a MartorellSalvador Sostres fa un crida contra el victimisme en el seu dietari de noces

L’articulista de l’Avui Salvador Sostres (Barcelona, 1975) fa una crida contra el victimisme en el seu darrer llibre, «Viatge de noces» (A Contravent), un dietari amb reflexions personals escrit durant el seu viatge de noces al voltant del món. Sostres s’arrenglera amb altres que -com David Madí, Josep Piqué, Quim Monzó o Joaquim Maria Puyal- pensen que el país no passa pel seu millor moment perquè «som pura decadència» (pàg 23).

Alhora que, durant la seva estada a Singapur, fa una crida contra el victimisme: «Hi ha molts catalans que encara, i de tot, donen la culpa a Espanya. No dic que Espanya ens hagi estat amable. Però que és Espanya al costat de l’ample mar?» (pàg. 29).

Finalment, afirma que «uns quants dies fora de Catalunya m’han servit per estar-ne encara molt segur del que ja ho estava: que cap culpa o causa del que ens passa hem de buscar-la en cap altre lloc que no sigui a casa, ni en ningú que no siguem nosaltres. Cadascú és responsable del seu destí, individiualment i col·lectivament» (pàg. 62).

En la seva opinió, «països que ho tenien molt pitjor que nosaltres» se n’han sortit perquè «no hi ha pretext ni excusa ni culpa que sigui dels altres. Voluntat i destí són una sola cosa» (pàg. 63).

e-notícies (10.08.2009)

Sé el primero en comentar en «No tota la culpa és d’Espanya»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »