Dimiteix el tresorer del PP, Luis Bárcenas

Bárcenas (PP)No li buscaran substitut perquè el partit “confia en la seva innocència”

Redacció.- Cop d’efecte en el ‘Cas Gúrtel’. Luis Bárcenas ha presentat la seva dimissió com a tresorer del PP després d’haver-se reunit aquest dimarts amb el president del partit, Mariano Rajoy. Bárcenas havia declarat dimecres passat com a ‘imputat provisional’ en el cas de la suposada trama de corrupció que investiga el Cas Gürtel, i que ha esquitxat nombrosos dirigents del PP. Dintre del Partit Popular hi havia fins ara divisió d’opinions entre els partidaris de defensar a tota costa la presumpció d’innocència de Bàrcenas i els qui consideraven que la seva creixent implicació en el cas Gürtel estava deteriorant la imatge del partit, per la qual cosa havia de dimitir. Una opinió que, finalment, s’ha imposat.

En un breu comunicat, el PP ha informat de la dimissió de Bárcenas, puntualitzant que es tracta d’una renúncia “transitòria, fins que quedi acreditada la seva innocència davant les instàncies judicials”. El comunicat també explica que el partit no nomenarà cap persona com a nou tresorer en substitució de Bárcenas perquè “confia en la seva innocència”.

«Una vegada que s’ha produït la circumstància d’haver pogut prestar declaració voluntària davant de la Sala 2a del Tribunal Suprem davant del Magistrat Instructor, i aportar les proves que, segons el meu parer, demostren prou la meva innocència en els fets que, presumptament, se m’imputen: he pres, per lleialtat al PP i al seu president i de comú acord amb ell, la decisió de renunciar a la responsabilitat de tresorer nacional del PP, fins que, definitivament, quedi acreditada la meva innocència davant dels Tribunals de Justícia», afirma Bárcenas en el seu comunicat.

El propi Bárcenas ha justificat que presenti ara la dimissió, i no pas fa unes setmanes, com molts li reclamaven, dins i fora del partit, en el fet que ja ha pogut declarar davant del Suprem (l’únic capacitat per jutjar-lo per la seva qualitat de senador). Bárcenas hi va declarar, en la poc freqüent figura d’imputat provisional, per presumptament haver rebut diners –més d’un milió d’euros, segons les investigacions que en va fer el jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón abans d’inhibir-se del cas– a canvi d’adjudicar contractes a empreses de Francisco Correa, el principal imputat de la trama.

Des que va sortir el seu nom en la llista de presumptes implicats en la trama, Bárcenas ha vist com la Justícia anava fent tots els passos per a una més que probable imputació formal –ja no provisional. Un moment que al PP veuen ja cada cop més a prop, i que haurien volgut evitar que es produís essent Bárcenas encara tresorer del partit.

eldebat.cat (28.07.2009)

Sé el primero en comentar en «Dimiteix el tresorer del PP, Luis Bárcenas»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »