Els universitaris creuen que el català predomina sobre el castellà

Els estudiants creuen que el català dominaTot i això, gairebé la meitat creuen que aquesta tendència no es mantindrà en el futur

Tres de cada quatre universitaris catalans creuen que l’us del català és predominant respecte al castellà en la docència, segons  l’estudi “Usos, actituds i identitats lingüístics entre l’estudiantat universitari”, que ha estat elaborat durant el curs 2008-2009 pels serveis lingüístics de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Lleida, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Oberta de Catalunya. Aquest estudi ha estat finançat pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa.

Tot i aquesta dada, només un 56% dels estudiants creuen que aquesta tendència es mantindrà en el futur. El 42% de l’alumnat vol les classes en català, el 7% en castellà i el 2% en anglès. Gairebé tots els alumnes els hi sembla bé que els professors hagin de saber català.  Un 75% creu que l’anglès està poc present a la universitat.

e-notícies (14.07.2009)

Sé el primero en comentar en «Els universitaris creuen que el català predomina sobre el castellà»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »