El català només es parla un 30% a l’àrea metropolitana

El català es parla emnys a l'àrea metropolitanaEl 16,4% de la població catalana són immigrants

Les dades de l’enquesta d’usos lingüístics realitzada per la Generalitat reflecteix que el període 2001-2008 la població de Catalunya registra «un dels creixements més alts de la seva història i la immigració de l’estranger és el component principal d’aquest creixement». L’any 2007 el nombre de residents nascuts a l’estranger representa «el 16,4% de la població catalana».

Les dades més rellevants indiquen que hi ha més de tres milions de persones que tenen el castellà com a primera llengua apresa quan eren petits o llengua inicial (55%)  i gairebé dos milions de persones que tenen el català (31,6%). A Catalunya hi ha més persones que identifiquen el català com la seva llengua (37,2%) que no pas les que el tenen com a llengua inicial (31,6%).
 
Pel que fa a la llengua habitual, el 35,6% de la població adulta diu tenir el català com a llengua habitual i el 45,9% manifesta que té el castellà. En aquest cas el percentatge de persones que diu tenir tant el català i el castellà com a llengües habituals arriba al 12%.

El català és la llengua habitual majoritària en cinc dels set àmbits territorials de Catalunya: Terres de l’Ebre (72,8%), Àmbit de Ponent (64,4%), Alt Pirineu i Aran (60,1%), Comarques Centrals (56,7%) i Comarques Gironines (50,9%). En canvi al Camp de Tarragona (33,1%) i l’Àmbit Metropolità de Barcelona (27,8%) aquest percentatge és a l’entorn d’un 30%.

e-notícies (1.07.2009)

Sé el primero en comentar en «El català només es parla un 30% a l’àrea metropolitana»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »