El PSC replica als retrets de Mascarell contra el PSOE

'Refundación socialista' dio a conocer su Manifiesto Joan Ferran respon a l’exconseller que no és un polític en actiu per criticar l’estratègia

Precisament ahir es va donar a conèixer el grup impulsor de Refundació Socialista

Els retrets de l’exconseller de cultura Ferran Mascarell contra el PSOE, i el seu diagnòstic que el debat de finançament ha demostrat als socialistes catalans que “a Madrid no hi ha aliats” va aixecar ahir polseguera a la política catalana. El ressò que van provocar les opinions de Mascarell va obligar el portaveu adjunt del grup socialista, Joan Ferran, a opinar des del Parlament. Ferran va voler treure ferro a la polèmica matisant que Mascarell no és un polític en actiu i que les seves opinions, tot i que respectables, resulten almenys “discutibles”.
L’exconseller havia advertit en un article a l’AVUI d’ahir que “els principis de relació amb el PSOE que han marcat la Transició estan absolutament desautoritzats”. “Sabem que el debat sobre el finançament ha deixat definitivament tocades les –ja per si mateixes desconfiades– relacions entre el president Montilla i el president Zapatero”, assegurava l’exconseller en el text, on sentenciava que el pacte de Transició s’ha fos i que l’Espanya plural és pura retòrica. “A Madrid no hi ha aliats perquè defensem interessos radicalment diferents”, concloïa. Les opinions de l’exconseller i exregidor de l’Ajuntament de Barcelona considerat pròxim a Pasqual Maragall i representant del corrent més catalanista del PSC van provocar nombroses reaccions però l’únic representant socialista que les va valorar de manera pública va ser el portaveu adjunt del Parlament.

“Mascarell en aquests moments no és un polític en actiu. És més aviat una persona que fa d’ateneista, de vicepresident de l’Ateneu”, va retreure. El portaveu socialista va admetre que l’exconseller “té llibertat per opinar i llançar les perspectives estratègiques que cregui convenient” però també es va preocupar de deixar clar que les seves opinions són “respectables i discutibles” com la de qualsevol que es pugui escoltar al PSC.

Manifest de refundació
Precisament ahir es va a donar a conèixer el grup impulsor de Refundació Socialista, una associació que assegura tenir 200 adhesions al seu manifest i que pretén a llarg termini la constitució d’una federació del PSOE a Catalunya. Acusen el PSC d’optar, segons ells, pel nacionalisme. Davant d’això, reclamen una representació socialista no nacionalista. De moment, intentaran contactar amb la direcció del PSOE perquè els tingui en compte, però veuen difícil el projecte amb l’actual PSOE.

AVUÍ (1.06.2009)

Sé el primero en comentar en «El PSC replica als retrets de Mascarell contra el PSOE»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »