La ‘Corpo’ va perdre gairebé 400 milions en dos anys

D'esquerra a dreta, Mònica Terribas, directora de TV3; Rosa Cullell, directora general de la CCMA, i Albert Saez, president del consell de govern de la CCMALa Sindicatura diu que els augments salarials d’aquells dos anys van superar la legalitat

La Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, actualment denominada Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), va experimentar als exercicis de 2005 i 2006 pèrdues per valor de 180, 86 milions d’euros i 216, 53 milions, respectivament, segons l’informe realitzat sobre aquests dos exercicis per la Sindicatura de Comptes. S’indica que en ambdós exercicis la Corporació va presentar «una situació de desequilibri patrimonial». Així mateix, els increments salarials d’aquells dos anys van superar els límits de la llei de pressupostos de la Generalitat.

Una altra anomalia és que el 1997, 1998 i 1999, la Corporació va concertar crèdits bancaris avalats per la Generalitat, i va registrar aquest import com a patrimoni, en considerar-ho com un deute de la Generalitat. Però, segons la Sindicatura, els avals de la Generalitat són una garantia davant de les entitats financeres, però no un dret de la Corporació davant la Generalitat.

També es refereix la Sindicatura a complements salarials de caràcter temporal de 2005 i 2006 que van romandre de forma definitiva; a diverses circumstàncies de classificació salarial que «dificulten el control de la despesa», i a l’absència d’autorització de «determinats increments salarials i de certs complements retributius».

A més, en alguns casos, «es van fer compres de forma directa o amb procediments que no garanteixen els principis d’objectivitat, imparcialitat i no discriminació». I respecte a la contractació, s’afirma que «els procediments que utilitza TVC no compleixen completament la normativa que li és aplicable, en especial, el principi de no discriminació».

e-notícies (25.06.2009)

Sé el primero en comentar en «La ‘Corpo’ va perdre gairebé 400 milions en dos anys»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »