Carod atorga en tres mesos més de cinc milions en subvencions

Carod, amb Miquel Sellarès, de L'Opinió Catalana, que ha rebut 60.000 eurosEl Temps’ rep més de 295.000 euros de Vicepresidència

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha atorgat més de cinc milions en subvencions entre l’1 d’octubre i el 31 de desembre del 2008, segons una recent resolució del Departament de Vicepresidència publicat al Diari Oficial de la Generalitat. Només el doblatge de les pel·lícules en català s’endú més 1,5 milions d’euros mentre que la resta es divideix entre l’Església catòlica, entitats i ajuntaments.

Entre les subvencions més elevades a entitats hi ha, per exemple,  una de 295.000 a Edicions del País Valencià, SA. per la «difusió de la llengua i la cultura catalanes a través de la revista El Temps i els seus suplements». Una altra d’idèntica quantitat a Ciutats i Governs locals units per «donar continuïtat al funcionament de la secretaria d’aquesta organització mundial de governs locals, amb seu a Barcelona, i contribuir al desenvolupament de l’Observatori Mundial sobre la Descentralització» o 294.000 per al finançament d’activitats relacionades amb l’orquestra de joves intèrprets dels Països Catalans.

També 120.000 a la Fundació Paco Candel per la «fusió de l’obra i pensament de Paco Candel i de superació d’obstacles per a les persones immigrades en la seva integració a la societat catalana», 172.000 al CIEMEN per «ampliació de la base de dades Mercator: dret i legislació lingüística, durant els anys 2008 a 2010 o 200.00 a la Universitat Rovira i Virgili per al «Conveni plurianual pel funcionament i actuacions de la Secretaria Executiva de l’Euromed Permanent University Forum (2008-2011).

D’altra banda, l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya rep 65.000 euros per la «Tercera edició del C’Mun, simulació de l’Assemblea General de Nacions Unides», el Centre Unesco de Catalunya- UNESCOCAT, 50.000 per al «finançament de les despeses de les seves activitats al voltant de les polítiques UNESCO en el procés de millora de les relacions de Catalunya amb aquesta organització».

Carod subvenciona també amb 52.000 euros a Mitjans Audiovisuals d’Osona, SL. per a la «Realització del programa de televisió A banda i banda» malgrat que el Govern es va comprometre, ja en el primer tripartit, a racionalitzar totes les subvencions a mitjans de comunicació i que aquestes passessin per Cultura i Mitjans de Comunicació. El conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, també va subvencionar recentment a través de la seva conselleria el diari Segre amb 130.000 euros.

L’Opinió Catalana -el secretari general de la qual és Miquel Sellarès- rep, per la seva banda, 60.000 euros per al pla d’acció d’enguany o 69.0000 a The Peres Center for Peace pel «Projecte Twinned Peace Football Schools». Sellarès va ser el 2003 un dels impulsors de la Plataforma Carod President. També n’hi ha d’altres de menor quantia a ajuntaments diversos com els 4.000 euros al d’Artesa de Segre -en aquest cas amb alcalde d’Esquerra- per la «substitució de les finestres de les antigues dependències municipals».

e-notícies (11.06.2009)

Sé el primero en comentar en «Carod atorga en tres mesos més de cinc milions en subvencions»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »