El TSJ del País Basc suspèn cautelarment l’euskera com a llengua principal a l’ensenyament

TSJ del País BascEuropa Press.- El TSJ del País Basc ha suspès cautelarment les normes que estableixen l’euskera com a principal llengua vehicular en l’ensenyament al País Basc. Els dos decrets van ser aprovats a final de la passada legislatura pel passat Govern basc, quan el Departament d’Educació estava en mans d’EA. Les dues normes van ser recorregudes per la Plataforma per la Llibertat d’Elecció Língüística. Per la seva banda, a la sessió d’investidura del passat 5 de maig, el lehendakari, Patxi López, es va comprometre a derogar «de seguida» diversos articles dels decrets educatius que estableixen l’euskera com a llengua vehicular, perquè considera que «no respecten la llei d’escola pública».

A través d’una interlocutòria, el TSJPB ha accedit ara a la petició del citat col·lectiu per suspendre de manera cautelar, abans de pronunciar-se sobre el fons del recurs, els continguts dels decrets que estableixen l’euskera com a llengua preeminent a l’ensenyament, segons ha informat avui la plataforma a Europa Press. La Plataforma per la Llibertat d’Elecció Lingüística s’ha felicitat per la decisió del TSJPB, sobre la qual ha considerat que «és un avís per a tots els col·legis que, acollint-se a decrets de dubtosa legalitat, han canviat els seus models educatius, moltes vegades en contra del criteri dels pares».

Segons el parer d’aquest col·lectiu, amb la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia del País Basc a molts centres que han eliminat el model A d’ensenyament en castellà «se’ls desmunta l’argument legal, clarament contrari a la llei».

eldebat.cat (5.06.2009)

Sé el primero en comentar en «El TSJ del País Basc suspèn cautelarment l’euskera com a llengua principal a l’ensenyament»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »