Divergència entre les enquestes a una setmana del 7-J

Sondeos Elecciones Europeas 2009Redacció.- Les enquestes no marquen un escenari clar a una setmana de les eleccions al Parlament Europeu. Els sondejos que aquest diumenge publiquen El País, El Mundo i La Vanguardia reflecteixen un avantatge del Partit Popular d’entre 2 i 4 punts en el cas dels dos primers mentre que l’enquesta de La Vanguardia pronostica una atapeïda victòria per al PSOE.
El sondeig que publica El País atorga al PP el 43% dels vots, pel 39,3% que obtindrien els socialistes, gairebé quatre punts menys. Coalició per Europa –que integren CIU, PNV i Coalición Canaria- colliria el 5% dels vots. Izquierda Unida arribaria a el 4,1%. Europa dels Pobles-Verds –aliança que conformen ERC, Bloque Nacionalista Galego, Aralar, Eusko Alkartasuna i altres) sumaria el 3,9%, i Unión Progreso i Democracia (UpyD), el 3%, de manera que aconseguiria el seu primer eurodiputat, fet que també constaten la resta d’enquestes.

Pel que fa al sondeig del diari El Mundo, també pronostica una victòria per als populars, una mica més atapeïda, això si. Les dades assenyalen que el PP obtindria el 42,8% dels vots pel 40,6% a què arribaria el PSOE. Coalició per Europa perdria part del suport aconseguit en les passades eleccions i es quedaria en el 4% dels vots, mentre que Izquierda Unida continuaria el seu desgast i obtindria només el 3,6% dels vots. Europa dels Pobles-Verds mantindria l’escó que té en el Parlament Europeu amb un 2,7% i Unión Progreso i Democracia col·locaria al seu cap de llista amb el 2,6%.

La Vanguardia publica una enquesta que discrepa de les dues anteriors i atorga al PSOE un lleuger avantatge que li proporcionaria 23 escons en el Parlament pels 22 que obtindria el Partit Popular, si bé, la diferència és tan petita que la forqueta podria fàcilment invertir-se, segons assenyala el propi diari. Coalició per Europa i Europa dels Pobles-Verds repetirien els mateixos resultats de la passada convocatòria amb un percentatge de vots molt similar al dels passats comicis. El sondeig de La Vanguardia també reflecteix la reculada d’Izquierda Unida que perdria un escó i la irrupció d’Unión Progreso y Democracia en el Parlament Europeu.

eldebat.cat (31.05.2009)

Sé el primero en comentar en «Divergència entre les enquestes a una setmana del 7-J»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »