Robles (C’s) veu una deriva suïcida en les aliances europees del partit

Robles y RiveraEl diputat acusa la direcció de vincular-se amb partits nacionalistes

El diputat de Ciutadans, partit de la Ciutadania C's al Parlament ,Antonio Robles, considera que la organizació ha entrat en una "deriva suïcida" amb la coalició electoral per a les europees perquè es perd la raó d'ésser de la formació en l'aliar-se amb Unió del Pueblo Salmantino (UPS), Partido Socialdemòcrata (PSD) i, eventualment, Unió Centrista Liberal (UCL).

A més, ha lamentart el "rosari de decisions" de la direcció queel duen a dissentir d'ella al costat de "molts altres militants". En un document del 24 de març que Robles –partidari de la fusió amb UPyD– va publicar en un fòrum virtual intern del partit i al que ha tingut accés EuropaPress, el diputat va alertar que aquesta no és "una crítica més" sinó una "demanda imperiosa de corregir el rumb" de C's.

Considera que la cúpula del partit –presidit per Albert Rivera–, "entossudits amb la intendència de cada dia", han "perdut definitivament el 'sentit històric" de C's. Per a Robles, aliar-se amb partits regionalistes "engendrats a imatge i semblança dels partits nacionalistes i amb partits municipalistes sense més sentit d'Estat que les agulles del campanar del seu poble" és "la voladura sense miramients de la doctrina" de C's. "Ni tan sols els nostres majors enemics podrien haver planificat millor la seva destrucció".

El text es va difondre en un fòrum intern de C's quan la direcció del partit va anunciar negociacions amb UPS, PSD i també UCL, encara que fonts de l'executiva van assegurar que és improbable tancar un pacte amb UCL. Robles va avisar que "res es pot allunyar tant" de C's com UPS, que prioritza "territori enfront de ciutadania"; del PSD, diu que està "embolicat en acusacions mediàtiques d'escàndols per ajudes econòmiques i transfuguisme; i de UCL, recorda que el va formar una escindida del PP d'Elda i que té un regidor i 1.000 vots.

Per a Robles, aquests partits impedeixen a C's apartar-se del "fantasma municipalista del totxo" i difondre les seves idees i estendre el partit per tot Espanya. "Vosaltres creieu que Albert Boadella podria representar-nos amb aquest pati de butaques?", es va preguntar dies abans que el mateix Boadella anunciés el seu vot a la UPyD de Rosa Díez. El diputat va lamentar que la determinació d'unir-se a UPyD per la seva defensa de la Constitució sigui "sistemàticament combatuda pels qui ara ens lliguen a partits nacionalistes".

eldebat.cat (4.04.2009)

Sé el primero en comentar en «Robles (C’s) veu una deriva suïcida en les aliances europees del partit»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »