UPyD creu que a Catalunya hi ha «repressió»

Rosa Díez, presidenta d'UPyDEl PP troba "sectari i injustificat" el veto a la publicitat "a favor de l'ensenyament en castellà"

Tant el Partit Popular (PP) com Unión Progreso y Democracia (UPyD) han criticat la decisió de l'Entitat del Transport de vetar la campanya de publicitat de l'Associació per la Tolerància, en la què aquesta reclamava el dret a escollir la llengua d'escolarització. En un comunicat, "UPyD denúncia l'actual situación de repressió que viu Catalunya per l'exercici de drets tan fonamentals com el de la llibertat d'expressió mitjançant arguments absolutament fal·laços i enrevessats". Segons UPyD, "a Catalunya no es pot estudiar espanyol a l'escola. Amb la decisió d'impedir que es doni publicitat a aquesta greu ilegalitat, l'únic que es busca es evitar que els ciutadans coneguin el seu dret i d'aquesta manera, intentar limitar l'exercici del mateix a través de mètodes de censura de la informació propis de les dictadures més rebutjables".

Per la seva banda, el president del PP a l'ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha dit que "la llibertad d'expressió ho aguanta tot excepte allò que s'expressa sense respecte, i en l'àmbit públic no es pot formular publicitat des de l'atac o en forma de controvèrsies religioses com els busos dels ateos". "No entenem perquè ara la campanya d'escollir l'idioma de l'ensenyament es considera polèmica quan és només informativa".

Fernández Díaz ha afegit que "aquesta campanya pretén informar de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, perquè s'inclogui la casella del castellà al costat de la del català, perquè els pares puguin escollir l'idioma que desitgen com a primer ensenyament per a l'educació dels seus fills, d'acord amb la Llei de Política Lingüística".

e-notícies (16.03.2009)

Sé el primero en comentar en «UPyD creu que a Catalunya hi ha «repressió»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »