Només el 16% dels catalans vol un estat independent

Els catalans no volen la independènciaEl 38% prefereix ser una "comunitat autònoma d'Espanya"

Un 16,1% dels catalans volen esdevenir un Estat independent, segons el darrer baròmetre del CEO. Per contra, un 35,2% vol ser un Estat dins d'una Espanya federal i la majoria -un 38,6%- volen seguir sent una comunitat autònoma. Un 4,5% rebaixarien l'estatus actual i optarien per ser una regió d'Espanya. D'aquesta manera, la xifra d'autonomistes ha augmentat 0,3 dècimes, mentre que els partidaris de l'Estat independent han baixat 1,3 punts des de l'octubre del 2008. Els partidaris de l'Estat federal augmenten 3,4 punts.

Tot i aquestes dades, un 63,7% creu que Catalunya té un nivell d'autonomia insuficient, mentre que un 27,2% ja en tenen prou amb el nivell actual. Un 5% creuen que Catalunya té massa autonomia. Finalment, el 44,2% dels catalans se senten tant catalans com espanyols, el 27,3% més català que espanyol, el 17,5% només català, el 3,9% més espanyol que català i el 4,3% només espanyol.

—————–

La classe política suspénEl 66,6% creu que "els polítics busquen el benefici propi"

El 70,1% considera que els polítics no tenen en compte la opinió dels ciutadans

El 66,6% dels ciutadans de Catalunya consideren que "els polítics només busquen el benefici propi", segons la darrera enquesta del CEO. Per contra, un 30,8% estan en desacord amb aquesta afirmació. El 27,4% consideren que els polítics tenen en compte el que pensa la gent, però la majoria, un 70,1% rebutgen aquesta premissa.

A més, el 50,3% creuen que la gent del carrer no influeix en el que fan els polítics, mentre que un 47,4% creuen que aquests sí que tenen en compte la opinió de la ciutadania a l'hora d'actuar. A un 67,7% els hi costa entendre la política i la troben complicada, mentre que un 31,6 manifesten assimilar-ho tot.

En aquest sentit, a un 50,8% dels ciutadans li interessa "poc" o "gens" la política. La nota mitja de la confiança en els polítics catalans no arriba al aprovat i es queda en un 4,78.

e-notícies (26.02.2009)

Sé el primero en comentar en «Només el 16% dels catalans vol un estat independent»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »