“El nacionalisme es limita al manteniment d’agitadors anònims als digitals”

Joan BarrilBarril: “El nacionalisme es limita al manteniment d’agitadors anònims als digitals”

Al pensament nacionalista “s’ha acarnissat la crisi de vocacions”

Redacció.- Sembla que Joan Barril s’ha convertit en la nova víctima del pensament únic. D’això es queixa en la seva columna a El Periódico. “Hi ha un camp que, en vista que fa parlar molt, hauria de tenir un fons de pensadors important. Em refereixo al pensament nacionalista”, comenta Joan Barril des del seu espai d’opinió després de fer un ràpid recorregut històric per la història del pensament. Concretament al pensament polític català on el periodista considera que “s’hi ha acarnissat la crisi de vocacions. Avui el nacionalisme ha deixat de pensar i es limita al manteniment d’agitadors anònims que omplen de frases reactives els digitals i les cartes al director”, lamenta el columnista.

En aquest sentit, Barril creu que “el que abans era la pintada clandestina sobre els murs, ara és la frase anònima a la pantalla mancada fins i tot de l’heroisme del risc” on “els líders es limiten a llogar un periodista perquè posi negre sobre blanc allò que només són jocs verbals”.

Sobre el “pensament nacionalista català”, Joan Barril considera que “fa uns quants anys no es percep en el magma del nacionalisme català escrit ni la més mínima temptació a l’autocrítica fonamentada. Al disgust de Guardans s'hi aplica l'amenaça disciplinària de Puig, Recoder ha de recórrer a una entrevista per demanar que la casa gran tingui portes més grans". “No hi ha missatges nous: Madrid ens mata i para de comptar. Però, ¿hi ha alguna idea més que la reacció a Madrid per il•lusionar el personal?” es pregunta el periodista.

En aquest punt, recorda que “sí que hi va haver un temps en què algú va pensar per pensar. Pujol va concebre la Fundació ACTA. I també hi havia gent com Culla, Villatoro, els malaguanyats Jaume Colomer i Albert Viladot, Cardús o una bona Rahola que anava cap immillorable. En definitiva, gent que avui s’avergonyiria de formar part d’una brigada que es limita a l’insult, a l’enrabiada i a la coacció anònimes. O domestiquen la seva infanteria illetrada o la casa gran no passarà de tuguri”, conclou.

eldebat.cat (26.02.2009)

Sé el primero en comentar en «“El nacionalisme es limita al manteniment d’agitadors anònims als digitals”»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »