«Em van dir que fes un estudi perquè venia la inspecció»

El conseller HuguetEl Govern va ordenar redactar informes en saber que CiU els investigava

Departaments de la Generalitat van decidir posar en ordre els seus papers i van manar redactar uns informes que s'havien consignat com a tals, però que ni havien estat sol·licitats ni escrits, al saber que CiU els investigava, segons informa El Mundo. En realitat, el que el Govern havia encarregat i pagat eren tasques d'assessoria que, en alguns casos, no tenien per què materialitzar-se en informes.

Tot i això, la Generalitat havia facturat aquestes col·laboracions pel concepte d'estudis o informes, així que va haver d'encarregar-los per a cobrir l'expedient. Així va ocórrer, per exemple, en el cas de l'Informe sobre l'assessoria de Xavier Ferrer a Turisme de Catalunya en el tema del turisme ornitològic, un document de 26 pàgines, que Turisme de Catalunya, depenent del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa dirigit per Josep Huguet, va lliurar a Turull en una de les seves visites.

El Mundo explica que l'informe consisteix en la recopilació de la correspondència electrònica mantinguda entre Turisme de Catalunya i Xavier Ferrer, un expert en ornitologia de la Universitat de Barcelona. El document conté també un llistat detallat de les gestions que va realitzar aquest professor per a posar en marxa la Guia de Turisme Ornitològico, Catalunya és Naturalesa.

"A mi em van contractar per a impulsar la guia, no per a fer un informe", va explicar ahir Ferrer al diari. "Vaig realitzar la meva tasca, però un dia em van cridar i em van dir que venia la inspecció i que havia d'escriure un informe", va afegir. "Ni jo volia fer l'estudi ni m'havien pagat per a això, la meva tasca consistia a fer una guia ornitològica que, per cert, va sortir molt dignament", va subratllar aquest expert.

Ferrer va complir amb el que se sol·licitava i va redactar l'informe el 2 de juny de 2008, que va ser facturat per 11.695 euros, és a dir, per una quantitat que, al ser menor de 12.000 euros, no exigeix la convocatòria d'un concurs públic i permet a l'Administració tancar un contracte de forma directa.

Malgrat això, l'expert ornitòloic va ressenyar a l'informe que "la justificació de la meva assessoria és la pròpia publicació" de la guia, "ja que aquest era l'objecte de la meva contractació". També va afegir que "la major part del treball es va realitzar per telèfon, pel que no va quedar constància escrita". "Convindria que Turisme de Catalunya es plantegés la recerca de sistemes de treball i de justificació de les tasques més simples i lògics que el present informe", concloïa l'escrit de l'ornitòleg.

Turisme de Catalunya va confirmar a El Mundo que Ferrer va ser contractat per a fer una guia ornitològica amb la idea d'obrir noves rutes turístiques centrades en l'estudi dels ocells. Fonts de l'entitat van reconèixer que després se li va demanar a l'expert que redactés un document "de justificació metodològica" perquè detallés per què havia triat una determinada zona geogràfica enfront d'una altra i per què havia seleccionat unes espècies d'ocells en lloc d'unes altres. Els 1.583 informes encarregats l'any 2007 van costar a l'erari públic 31 milions d'euros.

e-notícies (25.02.2009)

Sé el primero en comentar en ««Em van dir que fes un estudi perquè venia la inspecció»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »