«Ya no siento nada por Catalunya»

BoadellaBoadella denuncia "paranoia y odio antiespañol entre la ciudadanía"

El dramaturg i director del Teatre Canal de la Comunitat de Madrid, Albert Boadella, ha reconegut en declaracions a la Cope que recull Libertad Digital que "sóc molt apassionat de la política. Sempre m'he ficat en tots els merders". Respecte a la seva oposició al nacionalisme català, Boadella ha assegurar que ha arribat a un "moment de saturació, he acabat cansat" i per tant "ja no sento  res".

"Fins i tot el paisatge em sembla com si em passessin un decorat. He perdut tot sentiment" cap a Catalunya. El dramaturg ho va comparar amb una parella que s'ha separat malgrat que la culpa "és dels dos". "Segur que jo tinc responsabilitat", reconeix, encara que també ha recordat que "s'han posat histèrics amb mi".

Preguntat en per si a Catalunya no la coneix "ni la mare que la va parir" Boadella rememora "la Barcelona de finals dels 60, enormement oberta cosmopolita, amb moltes iniciatives culturals", que ara "ha passat a ser una ciutat provinciana". En aquest punt, Boadella ha assenyalat la "paranoia i l'odi antiespanyol" transmesa "a les joves generacions, i que ha donat resultat. Aquells que buscaven aquesta política ho han aconseguit", ha lamentat.

"Hi ha una epidèmia en la qual els ciutadans, i els col·lectius ciutadans, emmalalteixen com les persones. Hi ha una paranoia entre la ciutadania, que és sempre pensar que quan un ciutadà de Madrid s'aixeca al matí pensa 'a veure quina putada puc fer avui als catalans' em consta que no és així. Algun hi haurà, però és excepcional".

"Sempre ha estat una mica el mateix, la idea de construir un país virtual, una realitat inexistent". Boadella ha assegurat que "Catalunya mai va ser una nació". "Hi ha polítics molt astuts que saben aprofitar aquests sentiments virtuals, de pura imaginació, que tenen més força que la realitat. I dóna una rendibilitat extraordinària", ha dit. A més, Boadella ha lamentat que  "jo crec que anirà a mes. La crisi és l'única cosa que pot parar aquest afer".

Si no és per això, "és un assumpte irreversible, ja que és molt difícil recomposar els sentiments de convivència amb la nació espanyola. Els joves han estat educats així". Boadella ha assenyalat el Pujolisme com origen del problema ja "des dels anys 80".

e-notícies (16.02.2009)

Sé el primero en comentar en ««Ya no siento nada por Catalunya»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »