‘El Mundo’ revela que Blesa es beneficia d’un crèdit amb un tipus inferior a l’Euríbor

Miguel BlesaPosicionaments respecte les disputes de Caja Madrid

Redacció.- El president de Caja Madrid, Miguel Blesa, és protagonista indirecte dels darrers esdeveniments a la Comunitat de Madrid. Diverses hipòtesi vinculen la guerra pel control de Caja Madrid entre l’Ajuntament de la ciutat i el Govern regional, a la suposada trama d’espionatge al PP de Madrid. Després de diversos dies en què es van coneixent més detalls sobre les investigacions, societat i mitjans de comunicació s’han posicionat al respecte. És el cas d’El Mundo que apunta al president de l’entitat financera com a suposat beneficiari d’un crèdit hipotecari per sota de l’Euríbor.

El rotatiu publica que Blesa s’hauria beneficiat d’un crèdit hipotecari, atorgat per Caja Madrid, de 275.000 euros a pagar en 10 anys a un tipus d’interès del 3,5%. Els preus del mercat durant el 2008, però, van oscil•lar entre el 4,3% i el 5%. L’única excepció va ser el 3,45% del tipus d’interès que es va donar durant el mes de desembre però que no es va fer públic fins el gener, pel que Blesa no hauria pogut beneficiar-se d’aquesta baixada.

El Mundo, a més, compara la diferència de condicions entre el préstec adjudicat a Blesa i el que es va atorgar a l’Agrupació Socialista d’Hortaleza. En aquest cas, l’Agrupació va contractar un crèdit per 178.000 euros a pagar en 20 anys a un tipus d’interès del 6,12%.

El Consell Consultiu recolza Aguirre
La presència de Miguel Blesa al capdavant de Caja Madrid es veu amenaçada per l’entrada en vigor de la nova llei regional de caixes, que implica la renovació de tots els òrgans de direcció de l’entitat. La llei va ser aprovada a finals de 2008 i les eleccions seran a la tardor. Tot i que el procés ja està obert, es veu afectat per la llei, que té caràcter retroactiu. Així s’ha pronunciat el Consell Consultiu de la Comunitat de Madrid, una decisió que referma la postura de la presidenta del Govern regional, Esperanza Aguirre.

D’aquesta manera, el Consell Consultiu ha volgut posar fi a la divergència d’opinions entre Blesa, contrari a l’aplicació de la nova llei, i Aguirre, partidària de la retroactivitat de la norma.

eldebat.cat (4.02.2009)

Sé el primero en comentar en «‘El Mundo’ revela que Blesa es beneficia d’un crèdit amb un tipus inferior a l’Euríbor»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »