Carod constitueix un comitè d’assessors en política exterior

Roser ClavellEl Plan "potenciarà la imatge de Catalunya a nivell internacional"

La viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, ha presidit la primera reunió del comitè assessor de futur Pla de l’Acció Exterior de Catalunya que "definirà les línies estratègiques, els objectius i els mecanismes per millorar coordinació de les polítiques d’acció exterior del Govern".

El Pla és un "instrument polític que planifica estratègicament el conjunt de l’acció exterior del Govern, per aconseguir una major i millor coordinació de les diferents polítiques i actors que protagonitzen l’acció exterior de la Generalitat, en àmbits tan diversos com el comerç exterior, la cooperació universitària, la gestió de la immigració, la cooperació al desenvolupament, el turisme, el medi ambient, ì la promoció de la cultura, entre altres".
 
El Pla està impulsat políticament per la Viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell i es fa en coordinació amb el Patronat Catalunya-Món. Per a la seva elaboració s’ha constituït un comitè d’experts acadèmics dirigit per Santiago Castellà, professor de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la URV i format per Caterina Garcia, Professora de Relacions Internacionals de la UPF;  Xavier Pons, Catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals; Carles Ramió, Professor de Ciència Política de la UPF; Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política de la UPF;  Eduard Sagarra, professor de Dret Internacional Públic de la UB i Ramon Torrent, catedràtic d’Economia Política de la UB.

A més a més, amb l’objectiu que el pla reculli les idees, propostes i punts de vista de la societat civil, també s’ha obert la discussió a representants de diversos sectors directament implicats en la internacionalització de Catalunya com l’econòmic, universitari i recerca, associatiu, cultural o esportiu. Així mateix, també formen part del comitè assessor, com a representants institucionals, els antics responsables d’afers exteriors de la Generalitat.

El Pla farà "una diagnosi de les grans tendències mundials, del paper de Catalunya en un món global, una anàlisi comparativa amb d’altres actors semblants, i una definició clara del marc jurídic i competencial actual". Finalment, "definirà els grans àmbits de l’acció exterior: polític-institucional, promoció econòmica, promoció cultural i de llengua, acompanyament i impuls societat civil, construcció d’una societat i economia del coneixement i cooperació al desenvolupament; tot fitxant objectius, estratègies per assolir els objectius, actuacions per les diferents estratègies i quan sigui possible la parametrització d’indicadors".
 
Amb aquest Pla, que està previst que estigui enllestit a la tardor, Catalunya "tindrà capacitat per a escollir aquells àmbits en els quals pot ser pionera, avançar-se a les tendències globals, planificar l’acció exterior, i potenciar la imatge de Catalunya a nivell internacional".

e-notícies (28.01.2009)

Sé el primero en comentar en «Carod constitueix un comitè d’assessors en política exterior»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »