Tremosa formava part d’’euroconvergents pel no’ a la Constitutució Europea

Ramon TremosaSegons ‘La Vanguardia’

Redacció.- L’avanç cap a les eleccions europees del juny permet descobrir més i millor sobre els candidats escollits pels partits. És el cas de Ramon Tremosa, proposat per CiU que, tot i que la direcció va assegurar que es tractava d’un independent de la formació va militar durant 17 anys a CDC. Ara, La Vanguardia informa de què Tremosa formava part, el 2004, d’un grup actiu de convergents contraris a la Constitució Europea, perquè Catalunya desapareixia tant en el nivell polític com en el lingüístic.

'Euroconvergents pel no' va realitzar una forta campanya per aconseguir que CiU es decantés oficialment pel rebuig a la Constitució europea. Al manifest, signat entre d’altres militants i simpatitzants per Tremosa, es llegia: “diguem no a una constitució que reconeix la llengua de 200.000 parlants i no és capaç de reconèixer una llengua com la catalana parlada per deu milions de persones”. El debat al si de Convergència va ser intens, polaritzat entre la defensa política i lingüística de Catalunya i l’esperit europeista de la formació. Finalment, però, CiU va optar finalment per recolzar el text europeu davant la promesa de Zapatero de reforçar la normativa lingüística.

Tot i que Tremosa va abandonar la militància de CDC al 2000, després del pacte de CiU amb el PP, participava activament amb la formació amb un marcat perfil sobiranista. A banda de la Constitució Europea, també ha transcendit que Tremosa es va oposar a l’Estatut. L’aposta de CiU és que el candidat europeu exporti la Casa Gran del Catalanisme a totes les sensibilitats catalanistes del país.

eldebat.cat (23.01.2009)

Sé el primero en comentar en «Tremosa formava part d’’euroconvergents pel no’ a la Constitutució Europea»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »