Amnistia Internacional acusa Israel d’utilitzar fòsfor blanc

Amnistia Internacional acusa Israel"El nombre de víctimes que causa entre la població civil constitueix un crim de guerra”

La delegació d’Amnistia Internacional que visita la Franja de Gaza va trobar "indicis irrefutables de l’ús generalitzat de fòsfor blanc en zones residencials densament poblades de la ciutat de Gaza i en el nord. “Ahir varem veure carrers i carrerons farcits d’indicis sobre l’ús de fòsfor blanc, incloses partícules encara incandescents i restes de pots i projectils disparats per l’exèrcit israelià” va afirmar Christopher Cobb-Smith, expert en armes que es troba en Gaza com part d’un equip d’investigació d’Amnistia Internacional format per quatre persones.

“El fòsfor blanc és un arma destinada a produir una pantalla de fum per a ocultar els moviments de tropes en el camp de batalla –va explicar Cobb-Smith–. Té una gran capacitat incendiaria i d’explosió en contacte amb l’aire, i la dispersió dels seus efectes és tal que mai hauria d'utilitzar-se en zones poblades per civils.”

“L’ús intensiu d’aquesta munició en els barris residencials densament poblats de Gaza és intrínsecament indiscriminat. El seu ús reiterat d’aquesta forma, malgrat les proves dels seus efectes indiscriminats i el nombre de víctimes que causa entre la població civil, constitueix un crim de guerra” afirmava Donatella Rovera, investigadora d’Amnistia Internacional sobre Israel i els Territoris Palestins Ocupats.

"Hi ha partícules de fòsfor blanc escampades al voltant dels edificis residencials; moltes seguien cremant el diumenge, pel que els residents i les seves propietats seguien en perill. Els carrers i carrerons estan plens de nens i nenes jugant entre els residus de la guerra, sovint inconscients del perill", afegeixen.

“L’artilleria és un arma de zona; no és apropiada per a aconseguir objectius amb precisió. El fet que aquestes municions, que habitualment s’utilitzen per a fer explosió en contacte amb la terra, anessin disparades com munició d’explosió en l’aire augmenta les dimensions probables de la zona de perill” ha afirmat Chris Cobb-Smith.

"Cada càpsula d’artilleria de 155 mm allibera 116 peces impregnades de fòsfor blanc que cremen en contacte amb l’aire i poden escampar-se, depenent de l’alçada en la qual siguin alliberades (i les condicions del vent) en un àrea de la mida d’un camp de futbol com mínim. A més de l’efecte indiscriminat d’alliberar en l’aire aquesta munició, disparar aquests projectils com peces d’artilleria eleva enormement les possibilitats que afectin a la població civil".

e-notícies (21.01.2009)

Sé el primero en comentar en «Amnistia Internacional acusa Israel d’utilitzar fòsfor blanc»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »