«Joan Ferran és una rèmora»

Joan Ferran, divendres passat, durant la presentació del seu llibrePuigcercós: "Joan Ferran és una rèmora"

El president d'ERC creu que el dirigent del PSC també és un "nàufrag" i un "supervivent"

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, no estalvia qualificatius per al portaveu del PSC, Joan Ferran, arran de la polèmica sobre la "crosta nacionalista" als mitjans de comunicació de la CCMA. Puigcercós el considera un "nàufrag", un "supervivent" i una "rèmora".

"La pregunta -comença- que es fan molts votants i simpatitzants d’Esquerra és què hi fem en un acord de govern amb persones que defensen coses com les que pensa, diu i escriu el diputat Joan Ferran. Crec que el veterà diputat barceloní és una excepció, o per ser més exacte, forma part d’una minoria dels militants socialistes que encara avui es resisteixen al canvi o no entenen en quin moment de la història estem".

Puigcercós atribueix l'actitud de Ferran a que "els militants del PSC i els quadres provinents del PSUC, que se “sabien” els més preparats i els més “legitimats” per gestionar el postfranquisme, van quedar fora de joc per un fenomen anomenat Jordi Pujol". "D’aquestes fonts -afegeix- beu Joan Ferran i com deia al principi és un supervivent, com els soldats japonesos que van quedar aïllats en les illes del pacífic i vint anys després de la capitulació nipona seguien lluitant per l’emperador".

El president d'Esquerra considera que "a Catalunya hi ha una part considerable de persones que creuen que els mitjans públics han de ser no nacionalistes, és a dir, un espai que no existeix, perquè tot mitjà públic sempre va a favor del seu país, sempre serà patriota, amb l’autocrítica i el pluralisme indispensable, però a França, a Espanya o al Regne Unit es fa impensable que aquests mitjans neguin l’existència del seu propi país". "El no nacionalisme a Catalunya -continua- es basa doncs en negar l’existència de Catalunya com a nació sota una falsa idea d’independència professional".

Puigcercós també considera, tanmateix, que "per sort la pràctica diària dels socialistes catalans i del President de la Generalitat deixen com una rèmora intel•lectual Joan Ferran, com un element de distracció per a aquells votants que poden ser sensibles al discurs del PP o de Ciutadans".

e-notícies (18.01.2009)

Sé el primero en comentar en ««Joan Ferran és una rèmora»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »