El 43,7% dels diputats catalans exerceix una altra professió

El 43,7% dels diputats catalans exerceix una altra professióRedacció.- Prop del 44% dels diputats catalans compagina la tasca de parlamentari amb una altra ocupació segons ha informat la Secretària General del Parlament. Concretament, 59 dels 135 diputats han declarat exercir altres activitats compatibles, xifra que representa el 43,7% del total. D’aquests, els convergents són els que encapçalen el rànquing, seguits dels socialistes, ERC, PP i ICV. Entre els tres parlamentaris de Ciutadans.- Partit de la Ciutadania no n’hi ha cap que exerceixi una professió fora del Parlament.

Segons informa el diari Avui, 25 dels 48 diputats de CiU compatibilitzen l’escó de parlamentari amb una altra professió, 18 de 37 entre els socialistes, 5 de catorze entre els populars i només tres de 12 entre els representants d’ICV.

Pel que fa a les professions que exerceixen simultàniament els parlamentaris, la de regidor és la més destacada. Un 39% ha declarat tenir aquest càrrec municipal mentre que el 27,1% són alcaldes. Entre la resta de professions que desenvolupen els parlamentaris hi ha la de professor universitari, advocat, metge, economista, assessor fiscal, enginyer, empresari o Síndic d’Aran.

eldebat.cat (5.01.2009)

Sé el primero en comentar en «El 43,7% dels diputats catalans exerceix una altra professió»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »