EUA veu vulneració dels drets humans en l’acomiadament de Peri Rossi per no parlar català

Cristina Peri Rossi va ser acomiadada per parlar en castellàMés d’un any després de la polèmica de Cristina Peri Rossi, que va ser cessada com a col·laboradora de Catalunya Ràdio per fer les seves intervencions en castellà, l’estudi anual del Departament d’Estat dels Estats Units recull el seu cas i considera que van vulnerar-se els seus drets. En concret, indica que no van respectar-se per motius referits a “la nacionalitat, la raça o les minories ètniques”, segon publica El Mundo.

L’apreciació de l’informe nord-americà ha disgustat la federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana, que ha lliurat una carta a tots els consolats estatunidencs a Catalunya, València i Balears on denuncia “l’existència d’informacions falses o tendencioses sobre la llengua catalana”. Segons ha declarat una portaveu de l’entitat a El Mundo, l’acomiadament de Peri Rossi només va respondre a “motius laborals”, tot i tractar-se d’una emissora pública.

Un ampli ressò mediàtic

L’octubre passat, Catalunya Ràdio va prescindir de l’escriptora uruguaiana Cristina Peri Rossi, articulista habitual d’El Mundo, al programa Una nit a la Terra per donar compliment a la seva Carta de Principis, que fixa que tots els col·laboradors de les emissores públiques han d’expressar-se en català. Al poc, més de 500 intel·lectuals manifestaven el seu suport al manifest que Peri Rossi va publicar al seu blog sota el títol “contra la persecució lingüística”. Després de la polèmica, el director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, va disculpar-se personalment de Peri Rossi i va oferir-li col·laborar a El Cafè de la República, malgrat les seves deficiències amb el català.

eldebat.cat (24.12.2008)

Sé el primero en comentar en «EUA veu vulneració dels drets humans en l’acomiadament de Peri Rossi per no parlar català»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »