Un regidor de Sant Pol, exmilitant d’ERC, denuncia que no el deixin parlar en castellà als plens

Ajuntament de Sant Pol de MarRedacció.- El regidor de Junts per Sant Pol i exmilitant d'ERC, Enrique Abad, ha presentat un recurs contra un reglament de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, presidit per CiU, on es reconeix el català com a única llengua oficial. Abad, nascut a Astúries fa 61 anys però que va arribar fa 44 a Catalunya, ha denunciat en una entrevista a l'ABC que "quan parlo en castellà en els plens, sento murmuris, rialletes i fins i tot aplaudiments quan algú em corregeix. Això forma part del joc democràtic. Però un regidor va arribar a insultar-me, em va dir pallasso i vaig demanar empara a l'alcalde, que va fer cas omís. Hi ha un altre regidor de CDC que també m'insulta, em diu que me'n vagi de Sant Pol".

El regidor explica que ell sempre ha parlat en castellà, "des que vaig prendre possessió com a regidor el 2007. Vaig dir en to de broma que no importa que el gat sigui verd o marró, sinó que caci ratolins. Tenia en el meu currículum haver militat durant sis anys a ERC perquè jo pensava que era un partit d'esquerra i republicà. Però no és així".

Per a Abad, “determinades persones es tanquen en banda i no volen entendre't. Hi ha una actitud xenòfoba”. L’edil ha assenyalat que "vaig arribar molt jove, en una època en què el tema de la llengua no es tocava. El món sindical i el món de la indústria, al qual jo pertanyo, s'expressa en castellà. A mi m'ha tocat córrer davant dels grisos per defensar l'Estatut de Catalunya, però arriba un moment en què em diuen que he de parlar en català. I no m'agraden les imposicions". Abad ha denunciat pintades a la façana de casa seva.

eldebat.cat (22.12.2008)

Sé el primero en comentar en «Un regidor de Sant Pol, exmilitant d’ERC, denuncia que no el deixin parlar en castellà als plens»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »