Moncloa rebaixa d’amagatotis la tributació de directius i alts executius amb retroactivitat

Reunión de Zapatero con los banquerosBaixa el IRPF del 43% actual al 18%

El govern espanyol ha emprat un Reial Decret de prevenció del frau fiscal per rebaixar d’amagatotis la fiscalitat dels grans accionistes dels bancs, els membres de les seves cúpules, els alts executius i tota la seva família, inclosos oncles i nebots. Tots ells podran tributar l’IRPF al tipus reduït del 18% en comptes del 43% que se’ls aplicava fins ara. L’Executiu de Zapatero pretenia que la mesura passés desapercebuda i només l’havia recollit a través de l’opac redactat del decret, on apareix una disposició final tercera que modifica el reglament de l’IRPF. El diari El Mundo va detectar-la i li ha donat una àmplia difusió, tot i definint-la com “aguinaldo fiscal” per les elits financeres.

A partir d’ara i d’acord amb el decret si, per exemple, el propietari d’un banc vol fer un préstec a la seva entitat per capitalitzar-la, podrà tributar pels interessos rebuts al 18%. El propietari d’una petita empresa d’hosteleria hauria de pagar el 43%. Aquests avantatges a la cúpula del sector financer tenen a més efecte retroactiu a l’1 de gener del 2008.

Per eliminar la "distorsió fiscal", justifica Solbes

Un cop esbombada la mesura, el Ministeri d’Economia i Hisenda ha argumentat que està orientada a eliminar la “distorsió fiscal” que hi havia i a assegurar la neutralitat i competència fiscal. Fonts del ministeri han explicat a Europa Press que no té sentit “penalitzar” fiscalment a les persones vinculades quan obtenen rendiments per productes de les seves pròpies entitats, circumstància que no succeeix quan el rendiment l’obtenen d’una entitat de la competència.

eldebat.cat (19.12.2008)

Sé el primero en comentar en «Moncloa rebaixa d’amagatotis la tributació de directius i alts executius amb retroactivitat»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »