Boadella augura una “secessió” per la situació “irreversible” del nacionalisme a Catalunya

Albert BoadellaRedacció.- El dramaturg català, Albert Boadella, ha parlat de la situació que es viu a Catalunya, del nacionalisme, de llibertats i de la decisió de fer un “autoexili” a Madrid on al gener començarà una nova etapa com a director dels teatres del Canal, depenents de la Comunitat de Madrid. Entrevistat per Federico Jiménez Losantos en Libertad Digital TV, tots dos coincideixen en apuntar que el deteriorament que s’ha donat a Catalunya pel que fa a les llibertats és “irreversible”. “Tinc la impressió que anem cap a una secessió, no sé en quina forma però una secessió”, preveu Boadella.
[Pot veure el vídeo puntxant aquí]

En aquest sentit, Boadella posa com a exemple de deteriorament el seu cas personal. L’artista confessa que va deixar Catalunya perquè “un artista, algú que tingui un principi de llibertat en la seva ment, se li fa impossible estar a Catalunya”. “El silenci és l’autèntic tret diferencial de Catalunya”, explica el dramaturg.

Durant l’entrevista, Boadella fa un repàs de la seva trajectòria professional en favor de les llibertats i recorda que tot just quan Pujol havia assumit com a president de la Generalitat, no era l’únic que advertia del perill que tenia per a les llibertats el govern de Jordi Pujol i el nacionalisme i assegura que als polítics catalans els ha sortit rendible la deslleialtat amb el conjunt d’Espanya”. Els nacionalistes “han aprofitat les facilitats que els ha donat el Govern”, lamenta Boadella, qui considera que “el problema ha estat la deriva descarada del PSC, en el moment en què Maragall arriba a la Generalitat, es plega a les condicions d’Esquerra i Carod Rovira se’n va a parlar amb els assassins d’ETA, a partir d’aquí Catalunya es converteix en un règim”, assegura el dramaturg.

El sorgiment de Ciudadanos
Davant aquesta situació, Boadella i altres intel•lectuals que abans havien simpatitzat amb l’esquerra decideixen que “s’ha de fer alguna cosa”. Així, Boadella i l’escriptor i periodista Arcadi Espada impulsen la creació de Ciudadanos, un projecte que l’artista ja ha abandonat per integrar-se al partit de Rosa Díez. “Si el PP hagués fet la seva feina Ciudadanos no hauria hagut que sortir”. “Si Vidal Quadras hagués accedit, hagués estat magnífic”, explica Boadella.

Nova etapa
Davant l’inici imminent de la seva nova etapa com a director del teatres del Canal d’Isabel II a Madrid, Boadella confessa sentir-se “extremadament feliç, després d’alliberar-me d’aquest llast, d’aquesta tribu maleducada, invivible” en referència a Catalunya. El dramaturg es defineix “lleuger d’equipatge” a “Madrid, una ciutat on ningú et dóna la tabarra amb les qüestions identitàries”.

eldebat.cat (12.12.2008)

Sé el primero en comentar en «Boadella augura una “secessió” per la situació “irreversible” del nacionalisme a Catalunya»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »