EA realitzarà un estudi jurídic per aclarir si Fraga va cometre delictes contra la humanitat

Manuel FragaEmprendrà accions legals contra el PP si no retira les acusacions de vinculació amb ETA

Agències.-´Eusko Alkartasuna (EA) ha anunciat que encarregarà un informe jurídic per "aclarir les responsabilitats de Manuel Fraga Iribarne durant la seva època de ministre de Governació del Govern Central, durant els anys 1975 i 1976". En un comunicat, la formació abertzale ha recordat que el president d'honor del PP va ostentar importants responsabilitats de Govern durant els últims anys del franquisme i en els primers executius després de la mort del dictador i que "mai ha mostrat el seu rebuig al règim franquista".

Eusko Alkartasuna ha anunciat que estudiarà, si dins de les actuacions de Fraga com a ministre existeixen delictes imputables a crims contra la humanitat, ja que "durant els últims anys del franquisme i els immediatament posteriors a la defunció de Franco es van viure episodis de repressió tan sagnant com el 3 de març de Vitòria o els assassinats de Montejurra, a més de la imposició de la pena de mort a presos polítics".

El portaveu de l'Executiva Nacional d’Eusko Alkartasuna, Mikel Irujo, ha subratllat que "en aquesta època Fraga era ministre de Governació, és a dir, cap de la Policia" i que "mai ha mostrat el seu penediment per la seva participació en els successius governs franquistes". Irujo ha afirmat que Eusko Alkartasuna "no acceptarà lliçons de democràcia d'una formació que té com a president d'honor a una persona amb l'historial de Fraga" i ha lamentat que propostes com la de crear un pol sobiranista "creïn tal malestar com per atacar a una formació com Eusko Alkartasuna, l'acció política de la qual s'ha basat sempre en la defensa dels drets humans". "Això demostra que el que veritablement molesta a determinats sectors és l'acció política seriosa", ha defensat.

Finalment, Irujo ha recordat que Eusko Alkartasuna "està decidida a emprendre accions legals contra el PP si no rectifica les declaracions realitzades sobre la seva possible vinculació amb ETA".

eldebat.cat (25.11.2008)

Sé el primero en comentar en «EA realitzarà un estudi jurídic per aclarir si Fraga va cometre delictes contra la humanitat»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »