Vilaweb rep gairebé 375.000 euros

VilawebEl Punt ha rebut els mateixos diners per un portal digital que no existeix

El Govern tripartit ha subvencionat el diari El Punt amb 374.920 euros (62.381.439 de pessetes) els últims dos anys per un projecte d'edició digital que, de moment, no existeix, segons s'explica aquest diumenge al Diari de Girona. "En els ajuts de 2007 li va concedir 199.920 euros pel "desenvolupament digital. Web El Punt". I enguany 175.000 euros més per a "la creació de la publicació digital elpunt.cat". Aquest projecte ni es va desenvolupar l'any passat, ni s'ha creat enguany malgrat la multimilionària injecció de diners públics", s'explica.

"Aquests ajuts encara podrien veure's incrementats ja que està pendent de resolució una altra subvenció sol·licitada pel diari El Punt per a la mateixa web inexistent. L'objecte de la sol·licitud és "la construcció de la web informativa El Punt". La secretaria de Mitjans de Comunicació de la Generalitat ha requerit al rotatiu gironí una sèrie de documents pendents abans d'aprovar o denegar la subvenció. Un dels documents requerits és "exemplar recent de la publicació" (sic)", s'informa.

"El Punt no ha tingut mai web pròpia. Senzillament ha bolcat una part de la seva edició en paper en el portal Vilaweb. Això és fàcilment comprovable. Només cal clicar elpunt.com. Porta directament a Vilaweb. El més paradoxal és que el diari electrònic Vilaweb ja rep subvencions de la Generalitat pel seu costat. L'any 2007, el portal dirigit per Vicent Partal va rebre 276.198 euros i enguany la Generalitat li ha incrementat els ajuts fins arribar a 374.920 euros. O sigui que en un parell d'anys, Vilaweb i El Punt han aconseguit pel mateix negoci a Internet la gens menyspreable quantitat de 1.026.038 d'euros, quasi 171 milions de pessetes", s'afegeix.

"En canvi, Diari de Girona, malgrat tenir una edició digital pròpia, d'haver canviat el disseny l'octubre de 2007 i d'actualitzar permanentment les notícies, enguany només ha rebut 15.603,13 euros per la subvenció estructural, a la qual està obligada la Generalitat per llei en funció de la difusió. L'únic estudi realitzat fins ara a Catalunya sobre premsa digital, a càrrec de la Universitat de Vic, considerava la web del Diari de Girona, abans del seu redisseny i d'introduir l'actualització de notícies, com "el lloc web més sofisticat i complet estudiat en aquesta recerca", s'afirma.

e-notícies (25.11.2008)

Sé el primero en comentar en «Vilaweb rep gairebé 375.000 euros»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »