Toni Soler diu que el castellà «està discriminat» a Catalunya

Toni SolerAfegeix que hi ha un conflicte lingüístic que "l'hem d'afrontar"

Redacció.- "Quan s'afavoreix una llengua, se'n perjudica una altra, i això ho pot enetndre qualsevol persona". Així de contundent ha estat aquest dijous el director del programa de TV3 'Polònia', Toni Soler, que ha dit sense embuts que el castellà "està discriminat en segons quins àmbits a Catalunya" i que " "Negar que aquí hi ha un conflicte lingüístic quan estem tot el dia parlant-ne és absurd i ridícul".

Soler, durant la intervenció en el programa 'El club', del seu amic Albert Om, en què ha presentat el seu darrer llibre, 'Amb llengua o sense', s'ha mostrat partidari de dir les coses pel seu nom i admetre obertament que hi ha un conflicte lingüístic a Catalunya. Un conflicte que es produeix, per una banda, quan " gent castellanoparlant que troba conflictiu que el seu fill no es pugui escolaritzar en castellà" i, de l'altre, quan gent catalanoparlant trobem conflictiu que anem a un bar i diguem un tallat i no ens entenguin".

Per a Soler, seguir dissimulant l'existència d'aquest conflicte, així com seguir afirmant que les lleis no discriminen el castellà "en segons quins àmbits", és contraproduent. "El més important és posar les cartes sobre la taula, el més important és guanyar-nos el respecte i el respecte l'aconseguirem si som sincers del tot", ha conclós.

eldebat.cat (20.11.2008)

Sé el primero en comentar en «Toni Soler diu que el castellà «està discriminat» a Catalunya»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »