La Universitat Espanyola, la darrera en la llista de 17 països avançats

Baixa qualitat de la universitat a EspanyaNecessitat d'adaptar les llicenciatures amb les demandes del mercat laboral

Redacció.- Els informes sobre la qualitat de la Universitat espanyola es dirigeixen en el mateix sentit: Espanya es troba a la cua d'Europa. Així ho determina el Lisbon Council, un centre d'estudis sobre afers europeus que ha arribat a la conclusió de què Espanya ocupa el darrer lloc del rànquing pel que fa a la qualitat del sistema educatiu superior. A l'estudi han participat un total de 15 països europeus a més dels Estats Units i Austràlia.

L'informe ha mesurat les variables d'inclusivitat, el nombre de titulats respecte la població en edat d'estudiar; l'efectivitat, que els nous llicenciats compleixin les necessitats del mercat de treball; o la resposta, la capacitat del sistema de reformar-se per adaptar-se a les variacions del mercat.

En aquest sentit, Espanya té una taxa d'inclusivitat del 33%, ocupant el lloc número 11 de la llista i el 16 pel que fa a efectivitat. Espanya "ha de treballar per restaurar l'equilibri entre les matèries impartides a la universitat i el mercat laboral", adverteix l'informe. Pel que fa a la resposta, el sistema educatiu superior espanyol se situa en darrer lloc, sobretot, tenint en compte la capacitat d'implementar els compromisos assolits a Bolonia el 1999.

Davant aquest panorama, Espanya ocuparia el darrer lloc d'una llista encapçalada per Austràlia, Regne Unit i Dinamarca. Països propers com Portugal o França se situarien al vuitè i desè lloc respectivament.

Tot i la sensació que es pugui tenir, a Espanya només acudeixen el 2% dels universitaris estrangers a fer la carrera. Això sí, pel que fa a l'elecció de la destinació dels Erasmus, Espanya encapçala la llista.

eldebat.cat (18.11.2008)

Sé el primero en comentar en «La Universitat Espanyola, la darrera en la llista de 17 països avançats»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »