«Que la crisi la paguin els rics!»

Manifestació 'Que la crisi la paguin els rics'Manifestació a Barcelona contra la cimera del G-20

Agències.- Unes 1.400 persones –segons ha informat la Guàrdia Urbana de Barcelona– han participat aquest dissabte a la tarda en un concentració que forma part de la campanya "Que la crisi la paguin els rics!" i que coincideix amb la reunió del G-20 a Washington. Diversos moviments socials i sindicals han volgut dir la seva en un acte que és el preludi d'una gran manifestació, que tindrà lloc el pròxim 29 de novembre i que recorrerà el centre de Barcelona fins arribar a la plaça de Sant Jaume. L'acció ha servit també per mostrar el rebuig general sobre l'aplicació de la Directiva europea de les 65 hores setmanals.

L'acció ha acabat amb una manifestació improvisada, que ha vorejat la plaça de Catalunya, passant per la ronda Universitat, carrer Balmes, carrer Pelai i que ha finalitzat al Banc d'Espanya, on un grup ha llençat fems a l'entrada. La marxa ha obligat a tallar durant una estona el trànsit que circulava per la zona.

L'acte estava obert a la participació tant d'empreses que estan patint els efectes de la crisi –com és el cas de Seat o Nissan–, com de col·lectius que denuncien discriminació –cas dels immigrants o els gais, lesbianes i transsexuals– o persones que s'oposen a normatives com la Llei d'Educació (LEC) o el Pla Bolonya. De fet, prop d'una vintena de representants d'entitats, sindicats i moviments socials han pujat un per un a l'escenari instal·lat a la plaça de Catalunya, per fer públiques les seves reivindicacions i denúncies.

Oleguer Bohigas, membre de la campanya "Que la Crisi la paguin els rics!" ha explicat que la concentració volia també exposar la "resposta alternativa de la reunió del G-20", trobada que considera una "renovació del capitalisme". "És per als rics del món i serà més del mateix" ha dit sobre la cimera de caps d'estat. Bohigas ha dit que cal apostar per "assentar els serveis públics i socials" i "afavorir els treballadors", enlloc de les grans empreses.

A banda de Barcelona, s'han fet també accions a Figueres, Girona, Lleida, Manresa, Reus, Sabadell, Tarragona, Tortosa i Vilanova i la Geltrú. També hi hagut accions al País Valencià, l'Aragó, País Basc, La Rioja, Astúries, Castella i Lleó, Madrid, Castella La Manxa, Galícia, Extremadura, les Illes Canàries i Andorra.

eldebat.cat (17.11.2008)

Sé el primero en comentar en ««Que la crisi la paguin els rics!»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »