Amnistia Internacional diu que la fiscalia vulnera el dret en recórrer l’auto de Garzón

Logotipo de Amnistía Internacional (AI)Redacció.- L'ONG de defensa dels drets humans Amnistia Internacional (AI) ha pres clarament posició en l'assumpte del procés del jutge Garzón sobre les desaparicions de víctimes de la repressió franquista, i ha acusat la fiscalia de vulnerar els drets de les víctimes per haver recorregut l'auto i fins i tot d'actuar en contra de la legislació vigent per aquest mateix fet.

Segons afirma AI en un informe sobre la polèmica entorn del procés de Garzón que ha fet públic aquest dimecres, la fiscalia ha fet exactament el contrari del que marca la llei en aquest assumpte. "De conformitat tant amb la legislació espanyola com amb les normes internacionals, el Ministeri Fiscal hauria d'haver promogut d'ofici l'acció pública" contra aquests delictes de desaparicions de persones. En canvi, segons ressalta l'ONG, "no només no ho ha fet", sinó que ha presentat "tota una bateria d'arguments" per oposar-s'hi.

L'informe també destaca que els arguments emprats per la fiscalia per recórrer l'auto "van destinats a l'arxiu de les actuacions" i, per tant, "neguen als denunciants el seu dret a l'acció de la justícia".

eldebat.cat (14.11.2008)

Sé el primero en comentar en «Amnistia Internacional diu que la fiscalia vulnera el dret en recórrer l’auto de Garzón»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »