Les anàlisi sobre la fuita d’Ascó revelen presència de plom, precedent de la corrosió

AscóEls sistemes de la nuclear no van detectar el metall

Redacció.- L’anàlisi de les mostres de la fuga radioactiva que es va produir al novembre a la central nuclear d’Ascó I han revelat la presència de plom, un metall que pot provocar un tipus de corrosió especialment agressiva que genera el desgast de les peces i, depenent del seu grau d’intensitat, la corrosió es pot produir en un termini de temps molt curt. Per aquest motiu, els experts han instat a la central a què determini d’on prové exactament el plom. Els sistemes amb els quals Ascó rastreja si existeixen corrosions no havien detectat res.

El problema de la nuclear, però, és precisament detectar on es troba el plom. El metall pot aparèixer entre les més de 100.00 conduccions metàl·liques i els prop de 50.000 sistemes que contenen vàlvules i podria afectar a zones importants de la planta. “Trobar-ho serà una odissea”, comenta un dels tècnics d’Ascó qui a més diu que “per probabilitat es tractarà d’una avaria menor. No hi ha manera de garantir-ho”, conclou. 

 Crítiques de Greenpeace

El responsable de la campanya antinuclear de l’organització ecologista Greenpeace ha criticat que el Centre de Seguretat Nuclear (CSN) permeti que Ascó continuï operant sense conèixer la magnitud que pot tenir la corrosió. “El problema de la corrosió és el risc més gran del parc nuclear espanyol”, assegura. La central nuclear Ascó I compleix enguany 24 anys.

eldebat.cat (13.11.2008)

Sé el primero en comentar en «Les anàlisi sobre la fuita d’Ascó revelen presència de plom, precedent de la corrosió»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »