«La protesta de la Generalitat és penosa»

Unanimitat a Els Matins de TV3 en criticar la queixa del Govern contra 'The Economist'

La protesta oficial del Govern de la Generalitat al diari The Economist arran del reportatge sobre Catalunya ha provocat unanimitat de crítiques a la tertúlia d'Els Matins de TV3. El presentador de l'espai, Josep Cuní, que ha apuntat que "a The Economist deuen estar rient tots", ha preferit inicialment "estalviar-me el comentari", però finalment ha lamentat que "no em consta que la Generalitat hagi protestat contra ràdios o diaris espanyols que diuen el que diuen de Catalunya".

Per la seva banda, el periodista Joan Tàpia ha afirmat que "la protesta de la Generalitat és penosa. Els diaris fan les informacions que volen". "Sembla que la Generalitat hagi volgut censurar el The Economist", ha afegit, a més de recordar que "és queixen perquè diuen que Pujol va ser un cacic. Els diaris critiquen els polítics que volen". "És penós, és penós. Els Governs no estan per queixar-se als diaris. He escoltat algun lloc que el Govern no va tenir temps per a rebre The Economist. Doncs aquestes coses passen. Segurament a Madrid els van rebre més i els hi van fer més cas", ha lamentat.

També Juan José López Burniol ha criticat la protesta. "Catalunya és un país sense autoestima ni sentit institucional. Per què s'ha d'enfadar un país perquè el The Economist publiqui un reportatge? Un Govern segur de si mateix en això no ha d'entrar. Això demostra la inseguretat de Catalunya", ha lamentat. Finalment, Eulàlia Vintró, ha acusat directament el president Montilla, en expressar que "hi ha una responsabilitat de la presidència de la Generalitat. És una qüestió d'inseguretat".

e-notícies (12.11.2008)

Sé el primero en comentar en ««La protesta de la Generalitat és penosa»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »