El tripartit ingressa en sancions lingüístiques 241.000 euros

A Catalunya està prohibit rotular solament en castellà, la llengua comuna de tots els espanyols, sota pena de sancióSancionen 420 establiments per no anunciar-se en català entre 2003 i 2007

El Govern ha ingressat 241.475 euros amb les sancions a comerços per no retolar en català, des de que va arribar al poder el 2003, segons ha reconegut l'Executiu català al PP en resposta a una pregunta parlamentària . Les multes obeeixen al compliment de la Llei de Política Lingüística catalana de 1998, que indica que "la senyalització i cartells d'informació general de caràcter fix i els documents d'oferta de serveis per a les persones usuàries dels establiments oberts al públic han d'estar redactats, com a mínim, en català".

Entre 2003 i 2007 Consum va sancionar a 420 establiments comercials a causa de no anunciar-se en català. Els àmbits comercials més penats a Catalunya, segons les xifres de 2007, són el comerç minorista i el sector serveis, sobretot en el que fa referència a l'hostaleria. El segueixen en aquest rànquing el sector immobiliari, els transports, les telecomunicacions i les grans superfícies.

e-notícies (7.11.2008)

Sé el primero en comentar en «El tripartit ingressa en sancions lingüístiques 241.000 euros»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »