Vuit assessors de la Generalitat cobren com un director general

José Montilla (Presidente de la Generalitat de Cataluña)En els departaments de Montilla, Carod, Castells, Geli, Huguet (2) i Nadal (2)

Un total de vuit alts càrrecs de la Generalitat que assessoren al Govern tenen rang salarial assimilat al de director general, segons pública El Mundo a partir d'informes interns als quals ha tingut accés. El primer "assessor especial" que denuncia el diari és Jordi Cartanyà, a Innovació, Universitats i Empresa, que aconsellava al conseller Huguet en 'Actuacions Transversals en Matèria de Ciència, Tecnologia i Empresa' el 28 de març del 2007.  En aquest departament també figura com assessor Alfons García, ja denunciat pel diari.

Al febrer de 2008, Cartanyà era cessat en el seu càrrec d'assessor especial amb data també retroactiva: el 17 de desembre de 2007. A la vegada, se'l nomenava director del Programa del Pacte Nacional per a la Investigació i Innovació, també amb data retroactiva a 18 de desembre de 2007. El cessament i el nou nomenament no es van publicar en el diari oficial fins al 26 de març, més de tres mesos després que teòricament assumís les seves noves funcions.

El segon alt càrrec és Jordi López, assessor del president José Montilla, amb salari de director general, però aquest ja va ser nomenat al febrer del 2004 president de la comissió executiva del Patronat de la Muntanya de Montserrat i director general d'Afers Religiosos.El 5 de desembre del 2006, va ser cessat en aquest càrrec, que depenia del vicepresident Josep Lluís-Carod Rovira. Però no va estar inactiu molt temps, ja que el 15 de febrer de 2007 va ser 'repescat' per Montilla, que el va nomenar de nou president del Patronat de la Muntanya de Montserrat amb efectes de l'1 de març següent. El seu nomenament va sortir publicat en el diari oficial el 28 de febrer de l'any passat.

A Vicepresidència, Carod també té a Manuel Ibern, que va ser nomenat coordinador d'Anàlisis Estratègiques de Presidència a la fi de desembre del 2006 i el 18 de gener de 2007 va ser fitxat per Carod com a director del Programa de Planificació de Política Esportiva. El seu nivell de salari 30 i complement específic de 36.600 euros -un total de gairebé 70.000 euros anuals- es van canviar, així, en un sou de director general, que sobrepassa els 87.000 euros anuals.

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, té a Ramon Fernández Calvo com assessor per al Desenvolupament de l'Ambito Econòmic i financer de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, nomenat el 6 de novembre del 2007 amb efectes del dia 12 del mateix mes. El nomenament va ser publicat un dia abans que el càrrec tingués efecte.

El Departament de Política Territorial i Obris Públiques, del socialista Joaquim Nadal, té a dos càrrecs de confiança amb alts salaris: Juli Esteban Noguera, director del Programa de planejament territorial de la Secretaria per a la Planificació Territorial, i Esteve Tomàs, director del programa per a la Mobilitat i Grans Infraestructures. El primer va ser nomenat en 2004 i ratificat en el seu càrrec després de les autonòmiques del 2006, mentre que el segon havia estat director general de Ports i Transports des d'abril del 2005 fins a gener del 2007 i se'l va mantenir el rang i el salari en el nou lloc.

L'últim càrrec de confiança amb similar nivell salarial és Miquel Gómez Clares, del Departament de Salut, cap del gabinet de la consellera Marina Geli. Encara que en el decret del seu nomenament, de desembre de 2006, consta un salari de 66.908,26 euros anuals, en la relació de càrrecs de confiança del Govern, el seu nom porta la clau 2 en la retribució, el que l'equipara als anteriors.

e-notícies (5.11.2008)

Sé el primero en comentar en «Vuit assessors de la Generalitat cobren com un director general»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »