«El debat polític es redueix a un tema de personalitats i no de programes»

Noam ChomskyChomsky: "el debat polític es redueix a un tema de personalitats i no de programes"

Presentat el video de l'entrevista de Vicenç Navarro al filòsof nord-americà

E.Pardo.- La Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya ha presentat, en clau de reportatge filmant, l’entrevista que el professor de la UPF i col·laborador d'El Debat.cat Vicenç Navarro va realitzar a Noam Chomsky, el passat 13 de maig de 2008. El video reportatge té una durada de 45 minuts. Per accedir-hi, cliqueu en aquest enllaç.

D'una manera clara i directa, el filòsof parla de la situació política dels EUA, corregint la idealització que es fa a la premsa europea de les eleccions primàries i de les presidencials (en ocasió de les eleccions 2008). Noam Chomsky mostra clarament les grans deficiències d’aquest procés en el que els mitjans de comunicació constantment redefineixen el debat polític reduint-lo a un tema de personalitats en lloc de programes polítics. L’entrevista toca també la situació a Europa i l’americanització de la política europea, en la que els mitjans d’informació estan també empobrint el procés electoral.

Chomsky també analitza com el govern dels EUA després de la II Guerra Mundial va fer tot el possible per debilitar les esquerres al continent europeu. L’americanització de la vida política europea és el triomf de les classes empresarials europees. La necessitat que la població recuperi el control de la seva vida requereix una radical democratització de la societat, organitzant moviments, com a part d’una nova Internacional que lluiti per un nou món i una nova societat a cada país.

eldebat.cat (4.11.2008)

Sé el primero en comentar en ««El debat polític es redueix a un tema de personalitats i no de programes»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »