Els llibres de text catalans ‘ratllen el deliri, recorren a la mentida o perpetren l’errata’

Llibres a mida del nacionalisme'El Mundo' diu que els llibres de text catalans “ratllen el deliri, recorren a la mentida o perpetren l’errata”

Redacció.- “La utilització de l’espanyol està prohibida a tots els cicles de l’ensenyament de Catalunya i Galícia, però això no és obstacle perquè els manuals de llengua autòctona envesteixin contra el castellà. Ho fan com si es tractés d’un rival o enemic al qual s’ha de ridiculitzar davant dels alumnes”. És un extracte de la “notícia” lingüística del dia de El Mundo, que avui porta el titular d'“Els llibres de text de Catalunya i Galícia ridiculitzen els que parlen en castellà”.

La peça té com a avantítol Els problemes de l’educació i es basa en una selecció de fragments de llibres de text que, presumiblement, proven que “les contínues referències a l’espanyol com a l’idioma de l’imperi i les repetides al·lusions al franquisme, com a exclusiu garant del castellà a Catalunya, es reflecteixen en nombroses vinyetes i fotografies que barregen llengua i política als llibres de text”.

El Mundo també acusa les editorials de practicar un “humor racista”, d’imprimir “passatges tergiversats de la Història, allau de materials localistes i errors inexplicables” i assegura que els continguts pedagògics de Catalunya i el País Basc “ratllen el deliri, recorren a la mentida o perpetren l’errata”. La causa d’aquest desgavell? “Les editorials de llibres de text han sucumbit a la pressió política i a la visió del món des d’una perspectiva regional” o “xovinisme local”, un extrem que atribueix a la transferència d'Educació a les comunitats autònomes. En aquest sentit, el rotatiu s’exclama pel fet que, segons els llibres de text, “els tres símbols nacionals de Catalunya són la senyera, Els segadors i la Diada Nacional”.

eldebat.cat (28.10.2008)

Sé el primero en comentar en «Els llibres de text catalans ‘ratllen el deliri, recorren a la mentida o perpetren l’errata’»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »