Els salaris espanyols, un 34% menors que la mitjana europea

Salaris miserables a EspanyaRedacció.- Un estudi publicat per Adecco i l’IESE, elaborat durant l’any 2006, conclou que l’increment dels salaris a Espanya no segueix el mateix ritme que la mitjana europea. Si a la UE l’augment va ser del 3,9%, entre 2002 i 2006, a Espanya només de l’1,3%. Així, el salari mitjà brut anual de la UE se situa en 32.414 euros, amb les excepcions de països com Dinamarca, Regne Unit i Alemanya, que registren salaris anuals de 40.000 euros. A Espanya, però, la realitat és una altra i el sou mig volta els 21.402 euros, un 34% menys que la mitjana de la UE.

Per sectors, els millors remunerats són els empleats de la banca, les assegurances i les fiances, amb 50.186 euros bruts anuals i en l’extrem oposat se situen els treballadors del sector de l’hosteleria i la restauració amb una mitjana de 21.461 euros anuals de salari.

Les previsions que fa l’estudi respecte la situació laboral a Espanya no són alentadores. Si bé al 2003, es generava a Espanya el 90% del treball de tota la UE, actualment només en crea el 3%. Així, l’informe preveu que a finals d’any, el creixement interanual d’aturats a Espanya pot registrar un augment del 34,2%, la xifra més elevada des del 1998.

Tot i les perspectives, Espanya destaca a l’informe també per una bona notícia i és que s’han reduït considerablement les diferències salarials entre homes i dones. Si bé, els homes continuen cobrant més, la mitjana europea ronda el 15% de diferència respecte les dones mentre que a Espanya la diferència és del 13%.

eldebat.cat (14.10.2008)

Sé el primero en comentar en «Els salaris espanyols, un 34% menors que la mitjana europea»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »